Film

Skribent

MovieZine

9 maj 2024 | 06:00

Nu på Prime Video: David Finchers seriemördar-thriller från 2007 är "för j*vla spännande"

Se Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo och Robert Downey Jr i snygga 70-talsmiljöer.
Hett streamingtips för true crime-entusiaster och David Fincher-fans! "Zodiac" från 2007 är ny i utbudet på Prime Video.
 
Mästerregissören Fincher har gjort en av de bästa seriemördarfilmerna genom tiderna. Den hyllade thrillern bygger på sanna händelser och berättar om jakten på Zodiac-mördaren. Den ökände seriemördaren satte skräck i San Francisco under 1960- och 1970-talet.
 
Filmen följer tre män som blir besatta av att fånga mördaren, bland dem en journalist och en före detta polis. Besattheten ärerfekt iscensatt av framförallt Jake Gyllenhaal som levererar en av sina absolut bästa insatser.
 
I rollistan finns också Mark Ruffalo, Robert Downey Jr., Anthony Edwards, Brian Cox, Elias Koteas och Donal Logue.
 
"Zodiac" fick en 4:a i betyg på MovieZine och vår recensent hyllade en mer nedtonad, psykologisk Fincher-thriller: "Ni som väntar er en ny ”Seven”, tänk om. Här finns inget regn, dödssynder eller Kevin Spacey-twistar. Här finns bara en deprimerande historia om människors besatthet kring ett misslyckande. Och det är helt underbart, och faktiskt för jävla spännande."
 
Fincher går all in för att hålla filmen så trogen verkligheten som möjligt. Alla mord som visas på duken är från tillfällen där en eller flera personer överlevde mordförsöket och som berättat om det i efterhand.
 
"Zodiac" finns nu att streama på Prime Video. Du hittar också filmen på HBO Mac och Tele2 Play.
 
| 9 maj 2024 06:00 |