Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 april 2024 | 14:30

Max utökas med både sport och reklam i maj: Här är nya priserna!

Med ett större utbud och flera livekanaler, så kommer det från och med i maj finnas tre olika abonnemangsformer du kan prenumera på hos Max.
Den 21 maj lanseras Warner Bros. Discoverys nya streamingtjänst Max, som för samman HBO Max, discovery+ och Eurosport i en enda ny och förbättrad app.

För den priskänslige så har kostnaden på gamla HBO Max legat på 99 kr/månad (utan reklam) och nu sänks priset på en av de tre nya abonnemangformerna (som kommer inkludera reklam) och hamnar på 89 kr/månad istället. De övriga alternativen blir däremot dyrare.

Den nya tjänsten kommer erbjuda ny funktionalitet och toppunderhållning från Warner Bros, The DC Universe, HBO Originals, Max Originals, Kanal 5, Discovery, TLC, Cartoon Network och mycket mycket mer. Sammanlagt mer än dubbelt så mycket innehåll jämfört med HBO Max idag. 
 
- Vi är stolta över att med Max kunna erbjuda de svenska tittarna ett väldigt konkurrenskraftigt erbjudande. Vi samlar hyllade titlar som "Barbie", "House of the Dragon" och "Wonka", sportlägereldar som Olympiska spelen i Paris 2024 och Allsvenskan, nya lokala storsatsningar som "This is Benjamin Ingrosso" och svenska tittarsuccéer som "Superstars" och "Över Atlanten" på ett och samma ställe. Dessutom med abonnemangsalternativ som ger tittaren möjlighet att skräddarsy sin egen optimala tittarupplevelse, säger Christina Sulebakk, Managing Director & EVP Nordics, Warner Bros. Discovery. 

Max erbjuder flera olika sorters grundabonnemang på både månads- och årsbasis, plus ett Sport-tillägg som kan adderas till valfritt grundabonnemang. I sommar kommer Max vara det enda stället där du kan streama allt som händer under OS i Paris 2024, och allt OS-innehåll kommer vara tillgängligt för alla Max-användare oavsett abonnemangsform. Detta för att säkerställa att samtliga kunder har full tillgång till världens största sportevenemang.
 
 

Bas (med annonser): 

 
• Ett nytt Bas-abonnemang med annonser introduceras för en kostnad av 89 SEK / månad
• Med detta abonnemang kan användare ta del av Max till en lägre kostnad med annonser.
• Användaren kommer kunna streama innehåll på 2 enheter samtidigt. 
• Innehåll i Full HD-upplösning. 
 

Standard:

 
• Priset för ett Standard-abonnemang är 129 SEK / månad
• Användaren kan streama innehåll på 2 enheter samtidigt. 
• Innehåll i Full HD-upplösning. 
• Detta abonnemang ger möjlighet till upp till 30 nedladdningar för att titta offline (begränsningar tillämpas).
 

Premium:  

 
• Premium-abonnemanget kostar 169 SEK / månad och ger den bästa tittarupplevelsen.
• Användaren kan streama innehåll på 4 enheter samtidigt.  
• Full HD- eller 4K-upplösning samt Dolby Atmos -ljud (om tillgängligt).  
• Upp till 100 nedladdningar för att titta offline (begränsningar tillämpas).
• Live-streamade tv-kanaler inkluderade i Premium-abonnemanget är Kanal 5, Kanal 9, Kanal 9, Discovery Channel, TLC och ID.
 

Sport (tillägg): 

 
• Tillägget Sport kostar 260 SEK / månad (utöver ditt grundabonnemang) och ger tillgång till topprättigheter som Allsvenskan, Superettan, Australian Open, US Open Roland Garros, Speedway Grand Prix, PGA-touren, Giro d’Italia, Olympiska spelen i Paris 2024, livekanalerna Eurosport 1 och 2 – och mycket mer.

• Användaren kan streama sportinnehåll på 2 enheter samtidigt (begränsat till två av användarens tillgängliga strömmar utifrån aktuellt basabonnemang).

• Tillägget Sport kräver ett grundabonnemang och säljs separat som tillägg till Bas, Standard och Premium.  
 
 
Det återstår däremot fortfarande att se exakt hur erbjudandet kring "halva priset i resten av livet" som många svenskar tecknade upp sig på när HBO Max lanserades i Sverige. Det har tidigare kommunicerats från Warner Bros. att erbjudandet skulle följa med över till den nylanserade streamingtjänsten Max i maj.

Men det är oklart om dessa kunder hamnar på en specifik abonnemangsform eller ifall man kan välja fritt mellan Bas, Standard och Premium. Samt huruvida tillägget Sport faller in under samma gamla erbjudande. Vi kommer att uppdatera denna artikel med mer information kring detta när vi har den.
 
Uppdatering:

Om du har "50% livet ut-rabatten" idag på HBO Max så bör du ha fått ett mejl som förklarar att rabatten förs över till abonnemangsformen Standard - och den första gången du kommer att faktureras med det nya priset 64,50 SEK/Mån blir den 23 juli (fram tills dess gäller fortfarande 49,50 SEK/Mån). Om du inte vill fortsätta med tjänsten på det nya priset så behöver man alltså säga upp sin prenumeration innan det datumet. Det går inte heller att byta abonnemangsform, då sägs rabatten upp.
 
Vad händer den 21 maj för befintliga HBO Max-kunder?

1. När du öppnar din HBO Max-app kommer du att uppmanas att lanna ner Max-appen istället.
2. Din fakturerings- och inloggningsinformation för Max förblir den samma som för HBO Max.
3. Dina profiler, tittarhistorik och Min lista kommer att överföras till Max, så att du kan fortsätta där du slutade.
4. Du får välja vilken abonnemangform du vill ha. Men om du har "livet ut"-rabatten får du automatiskt abonnemangsformen Standard och kan inte byta till någon annan utan att förbruka rabatten.
 

Läs också: Välj sida i två nya trailers för "House of the Dragon"

 
Kommer du att teckna upp dig för någon av Max nya abonnemangsformer? Kommentera gärna nedan!
| 19 april 2024 14:30 |