RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

19 april 2024 | 15:30

J.J. Abrams reser ”Tillbaka till framtiden” med mystiskt nytt filmprojekt

Warner Bros vill sätta Timothée Chalamet i huvudrollen, enligt rapporter.
Great Scott! En ny ”Tillbaka till framtiden” - eller något i den stilen - är på gång hos Warner Bros.
 
Ryktet kommer från Hollywoods scoopmaskin Daniel Richtman, vars källor brukar ha hyfsad koll på vad som är på gång. Han skriver att J.J. Abrams ska regissera ”en homage till Tillbaka till framtiden”… vad det nu kan innebära.
 
Låt oss spekuletra: Ordvalet är ”homage” och inte ”reboot” eller ”remake”, men Hollywoods producenter gillar att hitta på nya synonymer på slitna begrepp. Kan det röra sig om en helt ny, originell historia som går i samma anda?  (Mest troligt.) Eller kanske något lite mer meta, tänk en grabb som inspirerats av filmerna och bygger en egen tidsresande DeLorean? (Citera inte mig, jag spånar bara fritt.)
 
Med Abrams ombord tyder det på att man hoppas få till en ambitiös sci-fi. Han har regisserat filmer i både ”Star Wars”- och ”Star Trek”-serien och kan ett och annat om visuella spektakel som lockar publik och fans.
 
Sen skadar det inte heller att Warner Bros nye guldgosse är påtänkt för huvudrollen. Jag kan helt klart tänka mig Timothée Chalamet ("Wonka", "Dune") spela son eller barnbarn till Marty McFly om detta skulle vara filmskaparnas plan.
 
 
Första ”Tillbaka till framtiden” kom 1985 och blev en stor biosuccé. Michael J. Fox och Christopher Lloyd fick snart upprepa sina roller i två uppföljare. Det har länge viskats om en ”Tillbaka till framtiden 4” men regissören Robert Zemeckis skjuter ofta ned alla sådana rykten.
 
Än så länge finns det inga fler detaljer om denna nya ”homage”, och ingenting är heller bekräftat av WB.
| 19 april 2024 15:30 |