Spel

Skribent

Anders Eklöf

1 juli 2024 | 16:30

Animeaction, onlinerollspel och stadsbygge – 4 lovande spel som släpps i juli 2024

Kan "Zenless Zone Zero" bli nästa stora fenomen?
Juli blir troligtvis sommarens varmaste månad på de flesta hållen i landet, men på spelfronten är det ärligt talat inte riktigt den hetaste tiden på året. Här har vi i alla fall den senaste expansionen i det populära mmorpg-spelet "Final Fantasy XVI" att vänta och nästa stora spel av "Genshin Impact"-utvecklarna.
 
Kanske kan det bli en månad för att beta av tidigare stora spel som hunnit släppas under 2024, eller till några av förra årets bästa spel som du inte hunnit spela?
 
Här är – trots det – de fyra hetaste spelen som släpps under juli 2024.
 

"Final Fantasy XIV: Dawntrail"

 
 
"Dawntrail" är den femte expansionen i Square Enix populära onlinerollspel "Final Fantasy XIV" från 2013, där du får utforska världen Hydaelyn, kämpa mot onda krafter som olika yrken man känner igen från seriens långa historia och hänga med andra spelare.
 
Den här gången tar äventyret oss till en helt ny region med nya kulturer och platser att upptäcka, som inspirerats av Central- och Sydamerika innan kolonialtiden. Här kan man välja de två nya klasserna Pictomancer som målar magi och Viper, som med kvickhet använder svärd – samt möjligheten att spela som en kvinnlig version av den kattliknande rasen Hrothgar.
 
Har du aldrig spelat "Final Fantasy XVI" och är nyfiken på det episka äventyret går det att testa helt gratis hela vägen upp till nivå 70.
 
Format: PS5, PS4, Xbox Series X/S, PC
Släpps: 2 juli
 

"Zenless Zone Zero"

 
 
Från utvecklarna av det populära "Genshin Impact" kommer snart "Zenless Zone Zero", som utspelar sig i den framtida postapokalyptiska världen New Eridu där de få överlevande kämpar mot de märkliga varelserna som ligger bakom katastrofen.
 
Som en av de överlevande får du delta i actionpackade strider i alternativa dimensioner, rekrytera nya medlemmar och kombinera deras färdigheter för att dela ut rejält med skada.
 
Det som gör mig mest intresserad av "Zenless Zone Zero" är utan tvekan den sjukt läckra animeinspirerade grafiken, som har animationer som få andra spel kommer nära.
 
Format: PC, PS5, iOS, Android
Släpps: 4 juli
 

"Darkest Dungeon 2"

 
 
"Darkest Dungeon II" släpptes redan till PC förra året, men nu får även konsolspelare möjligheten att spela det populära roguelike-spelet med 81 i samlat betyg på sajten Metacritic.
 
Här får du ta ett gäng krigare på en diligens genom världen för att nå ett berg där all ondska härstammar ifrån. Längs vägen möter du fiender i turordningsbaserade strider och uppgraderar dina karaktärer, för att klara allt svårare utmaningar.
 
Det unika med spelet är att dina karaktärer kan dö permanent, men också att de kan bli stressade och få negativa egenskaper som dålig mage, feghet och hypokondri – som så klart gör det hela mer utmannade.
 
Format: PS5, PS4, Switch
Släpps: 15 juli
 

"Frostpunk 2"

 
 
"Frostpunk 2" är ett spel som både handlar om att bygga en stad och att överleva, i en alternativ historia där nästan hela den mänskliga civilisationen har förstörts av en katastrofisk vulkanvinter.
 
30 år efter händelserna i det första spelet får du spela som ledaren för staden New London, där det gäller att hantera överbefolkning, brist på mat och kol samt andra problem. Du måste även ta moraliskt och politiskt kontroversiella beslut för att överleva.
 
Enligt spelets regissör handlar "Frostpunk 2" om faktumet att vi människor bara kan gå samman till en viss gräns för att överleva och att vår största fiende alltid är den mänskliga naturen, vilket helt klart låter intressant.
 
Format: PC
Släpps: 25 juli
| 1 juli 2024 16:30 |