Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 juli 2024 | 19:00

5 oväntade cameos i "Deadpool & Wolverine" som fick mig att tappa hakan

Varning för spoilers! Läs bara om du sett filmen.
Hörni... vi måste snacka om hjältarna i "Deadpool & Wolverine"! Nej, jag menar inte Wade, inte heller Logan, dem har jag pratat om tillräckligt i min recension av filmen.
 
Jag menar såklart alla de elektriska, vassa, glödande heta storspelarna som dyker upp på resan som kul och oväntade cameos. För alla oss fans av superhjältefilmer, med särskilt fokus på Fox och deras franchiser genom åren, finns här nämligen några fina överraskningar.
 
En varning är på sin plats. Nu dyker vi in i Spoiler-verse!
 
Läs bara vidare om du redan hunnit se filmen. (Och avslöja inga överraskningar för andra fans som vill uppleva dem på egen hand i biomörkret.)
 
9f4cf70338bf4caa17767be510abc0aa deadpool and wolverine boom
 
Redan på förhand var det känt att sommarens Marvel-spektakel skulle bjuda på en del bekanta ansikten från förr. Men om löftet om Pyro, X-23 eller Juggernaut inte fick det att kittla i nördnerven, så kommer filmen lyckligtvis med en del betydligt mer spännande karaktärer och skådisar.
 
Här är 5 av dem som fick iallafall mig att tappa hakan av förtjusning på bion. Flame on!
 

1. Henry Cavill! Som Wolverine?

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Otippat! När Deadpool stökar runt i Multiverse i jakten på en Wolverine villig att hjälpa honom, möter han på flera skruvade versioner av den ikoniska, griniga hjälten. En av dem spelas inte av Hugh Jackman, men däremot av allas vår Man of Steel, Henry Cavill, som byter sida från DC till Marvel - åtminstone för några sekunder i bild.
 
Rykten om att Cavill skulle ta över rollen som Wolverine kan spåras tillbaka på nätet till åtminstone 2019. Det verkar som att Ryan Reynolds och gänget ville leka med tanken och fansens förväntningar.
 

2. Jennifer Garner som Elektra!

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Under en stor del av filmen är Deadpool och Wolverine fast i The Void, ett dystopiskt ingenmansland där faror - och kul gästspel - lurar runt varje hörn. De möter på ett gäng överlevare som visar sig vara bortglömda Marvelhjältar från förr, redo för revansch.
 
Att se Jennifer Garner tillbaka som Elektra gör mig iallafall rätt lycklig. Garner var en tuff sidekick i "Daredevil" (2003) och fick kort därefter en egen film. Skådespelerskan kickade samtidigt röv i serien "Alias", som jag följde under alla fem säsonger, och Garner har lite orättvist hamnat i något slags familjefilms-fack på Netflix sedan dess.
 

3. Wesley Snipes tillbaka som Blade!

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Ännu en blast from the past! "Blade"-trilogin som inleddes 1998 var några av Marvels allra första filmer, och har än idag en bred fanskara. Wesley Snipes (var grävde de fram honom?) återvänder här till rollen som vampyrjägare efter mer än 20 år, säkerligen övertalad av Reynolds själv som ju spelade mot honom i "Blade Trinity".
 
Snipes får också en av filmens bästa repliker: "There's only been one Blade. There will only ever be one Blade."
 
Fast... visst hade det varit extra meta om de fick med Mahershala Ali istället, och att det här blev enda gången han fick spela Blade? Den där omtalade rebooten verkar ju ytterst svår att få till.
 

4. Channing Tatum... som Gambit!

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Att Channing Tatum visar upp sitt vackra fejs i diverse filmer är knappt längre en överraskning. Efter "Free Guy" och "Bullet Train" blir jag aldrig längre förvånad över hans cameos.
 
Här dyker han dock upp i rollen som Gambit, en fransk mutant vi först mötte i "X-Men Origins: Wolverine". Då spelades han av Taylor Kitsch. Men om ni följde våra filmnyheter för 8-10 år sen minns ni säkert att Fox planerade en solofilm om Gambit, då med Tatum i titelrollen.
 
Den filmen blev aldrig av. Nu får han iallafall dra på sig den fåniga dräkten och kasta runt med exploderande spelkort i en stilig stridsscen mot Cassandras mutanter.
 

5. Chris Evans... som Johnny Storm!

 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Det här är ett av årets stora filmiska ögonblick! När Deadpool och Wolverine utforskar The Void möter de på ett bekant ansikte. Deadpool, sin vana trogen, hintar om en stor filmstjärna redan innan vi sett det ansikte som först döljs av en sjal.
 
Ingen mindre än Chris Evans dyker upp i bild! Men så fort vi alla tänker samma tanke - Captain America! - så börjar han brinna och flyger upp i skyn. Den blå dräkten tillhör inte Cap utan Human Torch
 
"Fantastic Four" från 2005 och uppföljaren från 2007 gick inte till filmhistorien som några mästerverk. Men jag blir ändå eld och lågor över denna cameo, som visar på skön självdistans hos både Evans och Marvel-bossarna.
 
Johnny Storm får också filmens mest makabra dödsscen. Och en helt underbart grov-i-mun slutscen när eftertexterna rullat klart. Om detta är det sista Chris Evans gör i MCU så går han ut med fanan högt och en jävla skön mic-drop.
 
Vilken cameo gjorde dig mest lycklig? Vem hade du hoppats få se i "Deadpool & Wolverine"? Kommentera gärna nedan. 
 
 

Läs också: Hemligheten är ute - hon spelar Ladypool i "Deadpool & Wolverine"

 
| 24 juli 2024 19:00 |