Film

Skribent

MovieZine

25 oktober 2024 | 07:00

Mamma Mia! A*Teens har återuppstått - hörs i bioaktuella "Venom: The Last Dance"

Den nya versionen av "Dancing Queen" är A*Teens första musiksläpp på 20 år.
Idag släpper A*Teens en ny version av deras singel ”Dancing Queen” i remix av den amerikanska Grammy-nominerade producenten Chris Varvaro.
 
Låten är exklusivt framtagen för Marvels nya blockbuster ”Venom: The Last Dance”, där den hörs i en av filmens nyckelscener. Du kan lyssna på A*Teens första musiksläpp på 20 år på Spotify.
 
- Det känns otroligt kul att 25 år senare kunna släppa en ny version av ”Dancing Queen” och får ge våra fans en liten present! Det är extra mäktigt och stort att den dessutom är med i nya Marvel-filmen ”Venom: The Last Dance”, säger bandet i ett pressmeddelande.
 
Popfenomenet A*Teens, som består av Marie Serneholt, Sara Lumholdt, Dhani Lennevald och Amit Paul, firar i år sitt 25-årsjubileum. A*Teens bildades 1998 och blev snabbt internationellt kända för sina unika tolkningar av ABBAs tidlösa hits.
 
De nådde toppen av listorna inte bara i Sverige utan blev även världsberömda och slog stort i bland annat USA, Sydamerika och Asien. Gruppen turnerade bland annat med Justin Timberlake och Britney Spears.
 
Gruppen har tidigare haft musik med i andra stora filmer - de gjorde ledmotivet ”Can’t Help Falling In love” till Disneyfilmen ”Lilo & Stitch” och "Heartbreak Lullaby" till filmen "The Princess Diaries".
 
A*Teens har nyligen ingått avtal med Live Nation och i januari 2025 kommer de för första gången på över 20 år att göra en konsert i Chile. Under våren var det också premiär för den nyproducerade dokumentären "A*Teens: Försoningen" på SVT Play.
 
| 25 oktober 2024 07:00 |