Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

6 oktober 2024 | 09:30

Al Pacino var nära döden i covid-19: "Jag hade ingen puls"

Al Pacino kanske inte tror på ett liv efter döden, men finns det ett liv efter Al Pacino?
I en ny intervju med New York Times berättar legendaren Al Pacino om hur nära det var att han lämnade oss för fyra år sedan, och vad upplevelsen innebar för honom.
 
Det hela började med att Pacino mådde ovanligt dåligt.
 
- Sedan fick jag feber och började bli uttorkad och allt det där. Så jag fick någon att skaffa mig en sjuksköterska för att vätskesätta mig. Jag satt där i mitt hus, och jag var borta. Bara sådär. Jag hade ingen puls. 
 
Det dröjde inte många minuter innan ambulansen och ett halvt dussin sjukvårdare var på plats i skådespelarens vardagsrum.
 
- Och det fanns två läkare, och de hade dessa kläder på sig som såg ut som om de kom från yttre rymden eller något. Det var lite chockerande att öppna ögonen och se det. Alla stod runt mig och sa: ”Han är tillbaka. Han är här”.
 
Hans tillfälliga frånfälle ska ha varit en reaktion på steroider som han fick för att bekämpa det livshotande viruset.
 
Al Pacino fortsätter att berätta att det inte fanns något ljus att gå mot, inget liv efter detta - “du är bara borta”. Men det verkar inte oroa honom i någon större utsträckning. Att ha en lång och gedigen karriär bakom sig, och ett antal ungar, beskriver han som en tröst.
 
- Det är väl naturligt att man får en annan syn på döden när man blir äldre. Det är bara så det är. Jag bad inte om det. Det bara kommer, som så många andra saker bara kommer.
 
Men än är inte döden här, och tur är det. Trots sina 84 år fyllda håller Al Pacino sig i allra högsta grad aktiv. Han sågs senast i Michael Keaton-regisserade “Know Goes Away” tidigare år, och enligt IMDb har han hela åtta kommande projekt framför sig.
| 6 oktober 2024 09:30 |