Film

Skribent

Viktor Eriksson

29 juni 2024 | 15:00

Älskad skådespelare från “Sabrina - tonårshäxan” och “Arrested Development” har gått bort

Martin Mull blev 80 år gammal.
Martin Mull har gått bort. Skådespelaren var en stor stjärna på 1970-talet och inledningsvis känd som en singer/songwriter och därefter som en del av Norman Lears komediserier “Mary Hartman, Mary Hartman” och “Fernwood 2 Night”.
 
Efter det blev Martin Mull känd som en älskad gästskådespelare i populära komediserier som “Roseanne”, “Sabrina - tonårshäxan” och “Arrested Development”, samt mängder av filmer som “Clue”, “Superhippien” och “Mrs. Doubtfire”.
 
"Han var känd för att vara en mästare på varje tänkbar kreativ disciplin och också för att göra reklamfilmer för Red Roof Inn," skriver hans dotter Maggie Mull i ett inlägg på Instagram och fortsätter.
 
"Han skulle tycka att det där skämtet var roligt. Han var alltid rolig. Min pappa kommer att saknas djupt av sin fru och dotter, av sina vänner och kollegor, av medkonstnärer, komiker och musiker och av — tecknet på en verkligt exceptionell person — många, många hundar."
 
Flera av Martin Mulls branschkollegor som Corey Feldman, Dane Cook, Ron Sexsmith, Al Jean, Paul Feig och Jennifer Tilly har alla uttryckt sin sorg över beskedet på sociala medier.
 
“Vila i frid min vän. Den otroliga Martin Mull (rektor Kraft) har lämnat oss för den eviga vilan. Jag har så vackra minnen från att jobba med honom och att beundra hans arbete”, skriver “Sabrina tonårshäxans” Melissa Joan Hart i ett inlägg på Instagram och konstaterar.
 
“Han kommer att vara saknad men världen har blivit bättre av att han var här.”
 
| 29 juni 2024 15:00 |