Serie

Skribent

Viktor Eriksson

15 juli 2024 | 16:00

Alyssa Milano hyllar Shannen Doherty – trots komplicerad relation

Även Shannen Dohertys "Förhäxad"-ersättare Rose McGowan hyllar den avlidna skådespelerskan.
Alyssa Milano hedrar nu sin tidigare kollega Shannen Doherty som gick bort i lördags, i ett uttalande till Variety. Skådespelerskorna spelade tillsammans med Holly Marie Combs de tre häxsystrarna Prue, Piper och Phoebe i tv-serien “Förhäxad”.
 
“Det är ingen hemlighet att Shannen och jag hade en komplicerad relation, men i grunden var hon någon som jag respekterade djupt och beundrade”, säger Alyssa Milano.
 
“Hon var en begåvad skådespelerska, älskad av många och världen är sämre utan henne i den. Mina tankar går till alla som älskade henne.”
 
I december 2023 sa Holly Marie Combs att Alyssa Milano gjorde så att Shannen Doherty fick sparken från “Förhäxad” efter tre säsonger. Alyssa Milano besvarade då påståendet med att hon inte hade makten att sparka någon. Enligt skådespelerskan anlitade produktionen en professionell förhandlare som efter en granskning gav rekommendationer till producenten Aaron Spelling om vad som borde göras. Aaron Spelling beslutade senare att sparka Shannen Doherty.
 
Hennes roll ersattes därefter med den nya karaktären Paige, spelad av Rose McGowan, som själv också nu hyllar Shannen Doherty efter hennes bortgång.
 
“Passion för hantverket kan ofta misstas för att vara besvärlig. Shannen var passionen själv. Jag mötte henne på 90-talet och blev så imponerad. Att lära känna henne senare i livet var en vacker gåva. Hon var en kvinna som kämpade för att leva”, skriver Rose McGowan i ett inlägg på Instagram.
 
Shannen Doherty blev 53 år gammal.
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rose McGowan (@rosemcgowan)

 
| 15 juli 2024 16:00 |