Spel

Skribent

Anders Eklöf

9 oktober 2024 | 15:00

Gratis fantasyäventyr når 3 miljoner spelare på en vecka

Amazon Games har nått stora framgångar med sitt senaste onlinerollspel.
Den 1 oktober släpptes det gratis onlinerollspelet "Throne and Liberty" av utvecklarna NCSoft och Amazon Games, som har blivit en stor succé på väldigt kort tid.
 
Spelet har nämligen haft över tre miljoner spelare på bara en vecka. Som mest spelades det av över 300 000 spelare på Steam, vilket gör det till ett av de mest spelade spelen på plattformen just nu.
 
Amazon har meddelat att spelet har spelats i 24 miljoner timmar och har tittats på i över 11 miljoner timmar på Twitch.
 
- Att ta "Throne and Liberty" till spelare över heal världen har varit ett stort gemensamt åtagande av vårt team och våra vänner på NCSoft. Vi är så glada över att se hur många som spelar spelet. Vi har bara börjat och vi har massor av uppdateringar på gång, säger Amazon Games-chefen Christoph Hartmann.
 
"Throne and Liberty" utspelar sig i en stor öppen värld i jakten på fragment av Star of Sylaveth för att besegra en ondskefull kraft. Tillsammans med andra kan du utforska den stora världen och delta i slag, samt förvandla dig till olika varelser.
 
Spelet har dock inte fått överdrivet höga betyg. På sajten Metacritic har det 72 av 100 av kritiker, medan det har 5,7 av 10 av användare.
 
Amazon Games har även ett nytt "Tomb Raider"-spel på gång tillsammans med Crystal Dynamics, samt ett onlinerollspel baserat på "The Lord of the Rings".
 
| 9 oktober 2024 15:00 |