Spel

Skribent

Anders Eklöf

4 oktober 2024 | 15:00

"Avatar: The Last Airbender" blir påkostat actionrollspel

Utvecklarna av det kommande "Avatar"-spelet lovar "det största spelet i seriens historia".
Mellan 2005 och 2008 sändes den populära animerade tv-serien "Avatar: The Last Airbender", där vi i en värld där folk kan styra de fyra elementen vatten, jord, eld och luft får följa pojken Aang som är den utvalda att kunna kontrollera dem alla och stoppa ett krig.
 
Serien fick en uppföljare i form av "Avatar: The Legend of Korra", en riktigt risig filmatisering av regisörren M. Night Shyamalan kallad "The Last Airbender" (betyget 1 av 5 hos MZ) och nyligen en uppskattad tv-serie på Netflix.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Nu berättar Paramount Game Studios och Saber Interactive att de samarbetar för att göra ett AAA-spel med en ny berättelse i genren actionrollspel som siktar på att bli "det största spelet i seriens historia".
 
I spelet kommer vi få spela som en helt ny avatar i en berättelse som utspelar sig tusentals år i det förflutna, rapporterar sajten IGN. Utvecklarna lovar en levande värld där du kommer få bemästra de fyra elementen tillsammans med andra karaktärer.
 
Spelet har inget lanseringsdatum ännu, men är tänkt att komma till PC och konsoler.
 
- På Saber Interactive är vi trogna fans av serien vi arbetar med. Våra teammedlemmar är några av de mest hängivna och passionerade som finns och det är en ära att gå samman med Avatar Studios och Paramount Games för att få expandera Avatar-universumet med ett spel, säger Josh Austin på studion.
 
| 4 oktober 2024 15:00 |