Serie

Skribent

Lisa Strand

5 juni 2024 | 11:30

"Baby Reindeer" vann pris för Bästa miniserie på tv-gala

– Det förvånar mig hur en serie som är så störd som denna, lyckats träffa en nerv hos så många individer, säger Richard Gadd.
Netflix hyllade serie "Baby Reindeer" tog hem priset för Breakthrough Limited Series på gårdagens Gotham TV Awards, skriver Deadline.
 
Skaparen (och stjärnan i serien) Richard Gadd var givetvis där och tog emot trofén åt sina medarbetares vägnar. Talet blev både skämtsamt och seriöst; han tackade sina medarbetare och föräldrar för all enorm stöttning han fått för att kunna bli den konstnär han är idag. Men avslutningsvis återgick Gadd till ett starkt huvudbudskap i hans mörka komediserie "Baby Reindeer", som handlar om en man som får en stalker efter sig.
 
– Det förvånar mig hur en serie som är så störd som denna, lyckats träffa en nerv hos så många individer. Jag tror att det talar för att många människor kämpar där ute just nu. Tyvärr kan jag inte erbjuda mycket till råd, men jag vet att inget varar för evigt. Så om du har hamnat i en svacka, bara fortsätt. Uthärda, uthärda, uthärda och jag kan lova dig att det kommer att bli bättre.
 
Detta är det första året som Gotham Film & Media Institute ger TV-kategorin sitt eget evenemang, tidigare har den ingått i den filmcentrerade galan.
 
"Baby Reindeer" finns att streama på Netflix.
| 5 juni 2024 11:30 |