Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

2 augusti 2024 | 23:00

Ny Batman-serie ändrar kön på populär skurk - "Hon är fruktansvärd"

Pingvinen är sig ändå förvånansvärt lik i nya animerade "Batman: Caped Crusader".
En bra sak med ikoniska karaktärer är att man kan ändra vissa aspekter för att kanske säga någonting nytt med dem. En inte helt ovanlig aspekt att ändra på är könet, och nu har turen kommit till den populära The Penguin.
 
I nya animerade "Batman: Caped Cruser" på Prime Video, har nämligen gamle Oswald Cobbplepot blivit Oswalda Cobblepot. Och hon spelas av den oefterhärmeliga Minnie Driver ("Good Will Hunting", "Grosse Pointe Blank"). 
 
I en konversation vid San Diego Comic-Con, som Variety lyssnade på, försäkrade Minnie Driver tvivlande fans på att karaktären i sin essens fortfarande är samma Pingvin som vi känner och älskar:
 
- Om vi har turen att bli inbjudna till scenen för att gestalta de här karaktärerna som redan finns i etern, så stiger vi liksom fram och möter dem. Och det här var en så vacker återberättelse av den där skurken. Det var glädjefyllt. Och jag menar, hon är ju fruktansvärd.
 
Bbf7138252f34c3cf3008ab897f2f2bd minnie driver pingvinen 3
Den fruktansvärda Oswalda Cobblepot.
 
Den nya serien är en mörkare, noir-inspirerad variant som fokuserar på en yngre Bruce Wayne och hans tidiga dagar som brottsbekämpare i Gotham City.
 
Förutom Minnie Driver hör vi bland andra Hamish Linklater som Batman och Christina Ricci som Catwoman.
 
Ansvariga för det hela är Bruce Timm (“Batman: The Animated Series”, Matt Reeves (“The Batman”) och J.J. Abrams ("Star Wars: The Force Awakens").
 
Första säsongen av "Batman: Caped Crusader" består av tio avsnitt, som alla finns tillgängliga att streama hos Prime Video.
 
 

Läs också: Tim Burtons "Batman" fyller 35 år — banade väg för mörkare superhjältefilmer

| 2 augusti 2024 23:00 |