Serie

Skribent

Viktor Eriksson

4 september 2024 | 17:30

BBC börjar kräva att alla program uppnår 25 procents representation

Public service-bolaget har samtidigt meddelat att de under de senaste tre åren lagt över 3,29 miljarder kronor på tv-program som ansetts uppnå kriteriet för mångfald.
BBC, Storbritanniens motsvarighet till SVT, meddelar nu att de kräver att alla tv-program uppnår 25 procents representation gällande minoriteter bakom kameran, rapporterar Deadline.
 
Detta är 5 procentenheter högre än BBC:s tidigare krav på 20 procents etnisk och socioekonomisk mångfald. Satsningen är en del i BBC:s arbete för att bättre representera Storbritannien. Under 2023 ska 82 procent av BBC:s tv-program lyckats uppnå det tidigare målet.
 
Det statliga public service-bolaget har samtidigt meddelat att under de senaste 36 månaderna har de lagt 243 miljoner pund, motsvarande över 3,29 miljarder kronor, på tv-program som ansetts uppnå kriteriet för mångfald.
 
Planen är att en liknande investering ska göras de kommande tre åren på produktioner som uppfyller två av dessa tre kriterier: “Mångafaldiga berättesler och representationer i materialet”, “mångafaldigt produktionslederskap” och “mångfaldigt företagsledarskap”.
| 4 september 2024 17:30 |