Spel

Skribent

Anders Eklöf

4 september 2024 | 18:30

Årets största spel dröjer till Xbox-konsoler

"Black Myth: Wukong" har skjutits upp till Xbox Series X/S på grund av "interna kvalitetsproblem".
Tidigare i somras släpptes spelet "Black Myth: Wukong" till Playstation 5 och PC, som är utvecklat av kinesiska Game Science.
 
Spelet har blivit en enorm försäljningssuccé i hela världen, då det sålde över 10 miljoner exemplar på bara fyra dagar, vilket är snabbare än stortitlar som "Elden Ring" och "Hogwarts Legacy". Det ska även ha skapat en brist på Playstation 5-konsoler i Kina.
 
 
Om du har en Xbox Series X/S och är sugen på spelet, får du dock vänta ett tag till. Spelet var tänkt att släppas till Xbox samtidigt som de andra formaten, men Game Science har tidigare sagt att spelet har skjutits upp till konsolen på grund av "interna kvalitetsproblem"
 
- Vi ser fram emot att få släppa spelet på Xbox Series X/S och jobbar med Game Science för att ta spelet till våra plattformar. Vi föredrar att inte kommentera affärerna som gjorts av våra partners med andra plattformsinnehavare men vi kan bekräfta att förseningen inte beror på begränsningar hos Xbox, säger en talesperson från Microsoft till Forbes.
 
En tidigare teori har varit att spelet dröjer till Xbox, då det varit svårt att få spelet att fungera på den svagare Series S, som även var ett problem för förra årets succé "Baldurs Gate 3".
 
Forbes har dock rapporterat om att förseningen har att göra med att Sony har en deal med Game Science för att göra spelet exklusivt till Playstation, men det återstår att se.
| 4 september 2024 18:30 |