Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 augusti 2024 | 16:00

Ingen såg Bill Skarsgårds actionrulle på bio - nu släpps den digitalt

Ultravåldsamma ”Boy Kills World” floppade hårt. Kan den få revansch på streaming?
Missade du Bill Skarsgård I ”Boy Kills World” när den gick upp på bio i maj? Lugn… det gjorde typ hela världen med.
 
Trots ett gäng sköna trailers, och en karismatisk svensk som biffat till sig för en riktig actionrökare, kunde publiken inte bry sig mindre om filmen. Den spelade in enbart 3,2 miljoner dollar på bio världen över - jämför exempelvis med ”John Wick Chapter 4” som spelade in 440 miljoner.
 
Nä, det visade sig svårt att lansera Skarsgård som en tystlåten hämnare med brutala metoder. ”Handlingen är simpel, skurkarna är trista (…) Det blir enformigt, repetitivt och tråkigt, speciellt när ingenting står på spel" skrev jag i min recension. Men Bill behöver inte skämmas för sin insats: "Han går all in i sin intensiva antihjälte-roll och gör vad som förväntas".
 
Handlingen följer Boy, en ung man som blev av med både hörseln och talförmågan som barn. Sedan dess har han tränats av en mystisk shaman i djungeln för att så småningom ta hämnd på den maktgalna familj som har staden i sitt järngrepp.
 
Det här kan mycket väl vara den sortens hjärndöda men ösiga action som hittar sina fans på streaming. På måndag 19 augusti släpps "Boy Kills World" som digital köpfilm hos SF Anytime och på liknande tjänster.
 
| 13 augusti 2024 16:00 |