Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 september 2024 | 12:00

Biokedjans "Beetlejuice"-drink hånas i sociala medier - kostar 320 spänn

Och du tyckte att biobiljetterna blev allt dyrare...
Den amerikanska biokedjan AMC har tagit fram en specialdrink för att fira biopremiären av Tim Burtons "Beetlejuice Beetlejuice"... med ett pris som lär få de flesta att sätta i halsen.
 
Drinken som heter Sandworm Slayer har nu blivit en snackis i sociala medier. Den här blå skapelsen, toppad med geléormar, kostar tydligen uppemot 31 dollar (eller 320 svenska kronor) på vissa biografer.
 
 
Ja, den innehåller vodka. Nej, det motiverar inte det sinnessjuka priset. Och nej, verkligheten matchar inte reklambilden...
 
Hollywood Reporter har ägnat sig åt ite grävande journalistik och meddelar att drinken ifråga vanligtvis kostar 21 dollar (eller 220 spänn) - vilket fortfarande är ganska saftigt för en grogg i en plastmugg. Men biografer i vissa stater i USA behöver tydligen ta ut ett högre pris med anledning av spritskatten.
 
AMC själva lär ha gått ut med ett pressmeddelande för att skryta med att "drinken är enormt populär på alla våra biografer och har sålt extremt bra under helgen".
 
Ett inlägg på X där en användare visar upp den dyra Beetlejuice-drinken har fått över 125 000 likes och 3000 kommentarer.
 
"Mer is än drink", kommenterar en person. "Det här är varför folk inte går på bio längre" skriver en annan. "Den ser god ut" tycker flera personer, medan andra menar att köparen "blivit blåst".
 
| 10 september 2024 12:00 |