Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 augusti 2024 | 16:00

Biopremiär för charmiga hbtq-dramat "Big Boys"

En amerikansk indiepärla om att åka ut i vildmarken för att hitta sig själv har nu kommit ut (pun intended) i Sverige.
Charmiga "Big Boys" förhandsvisades i Stockholm redan under Pride-veckan. Idag går den upp på bio i 15+ svenska städer.
 
Filmen följer 14-årige Jamie som åker på tältweekend med sin störige storebror Will och kära kusin Allie. En oväntad gäst på redan är Allies nye kille Dan, som väcker nya och något ovana känslor hos Jamie.
 
 
"Big Boys" är en snäll och varm historia som hyllats på hbtq-festivaler runt om i världen. Den handlar inte om att komma ut, som så mycket annat i genren, men snarare om att komma underfund med vem man är under den förvirrande tonårstiden. Det är både småskämmigt och rätt charmigt att följa Jamies försök att passa in och spela cool, när han inte tror att han duger som han är. Mycket tack vare fint spel av Isaac Krasner - ett fynd i huvudrollen!
 
Corey Sherman är regissören som inspirerats av sina egna upplevelser som en lite större tonåring som växt upp med tankar och känslor kring andra män:
 
- Jag älskar filmer som är livsbejakande på ett subtilt sätt. Filmer där man märker att filmskaparna verkligen älskar människor och tror på människans förmåga att vara vänlig och att skapa band till andra, säger Sherman i en intervju med Dominion Post.
 
- Men det får inte skildras genom rosa glasögon. Jag vill visa att världen kan vara full av bitterljuva upplevelser, tillägger han.
 
 
Med start idag, 16 augusti, kan du se "Big Boys" på utvalda biografer i följande städer:
 
● Stockholm
● Göteborg
● Malmö
● Aspudden
● Fårö
● Gotland
● Göta
● Höganäs
● Kristianstad
● Luleå
● Lund
● Norrköping
● Sigtuna
● Strömstad
● Umeå
● Uppsala
| 16 augusti 2024 16:00 |