Film

Skribent

MovieZine

7 augusti 2024 | 10:00

Biopremiär för "Det slutar med oss" med Blake Lively - här är första recensionen

Blake Lively gör en sevärd och komplex roll i den emotsedda dramafilmen.
Idag är det världspremiär för filmen "Det slutar med oss", som bygger på en hajpad roman av Colleen Hoover.
 
Boken har blivit något av en snackis bland boknördarna på TikTok så vi kan anta att många har sett fram emot denna filmatisering - kanske med viss fasa också. Inte alla var nöjda när 36-åriga Blake Lively fick rollen som Lily Bloom, som i romanen är i 20-årsåldern...
 
Kan man bortse från sådana detaljer så är filmen iallafall en känslosam skildring av en ung kvinna och två komplicerade relationer som formar henne. I high school-åldern faller Lily för den hemlöse pojken Atlas som ingen annan ens vill titta åt. I nutid blir hon förälskad i snygge kirurgen Ryle, som visar sig ha en mörk och våldsam sida.
 
De amerikanska recensionerna har ännu inte släppts, så MovieZines recension av "Det slutar med oss" är en av världens första. Betyget landar på 3/5 när Alexander Kardelo ser en något cheesy kärlekssaga utvecklas till en realistisk skildring av våld i hemmet:
 
"Det är först mer än halvvägs in i filmen, som den blir riktigt intressant, nästan gripande. Både Lively och Baldoni gör bra ifrån sig, de är trovärdiga i sina roller och får utrymme att skapa mer nyanserade karaktärer än jag väntade mig".
 
Justin Baldoni som spelar Ryle Kincaid har även regisserat filmen. "Det slutar med oss" kan från och med idag ses på svenska biodukar.
 
| 7 augusti 2024 10:00 |