Film

Skribent

Martin Persson

29 juli 2024 | 18:30

”Det slutar med oss” har sålt fler biljetter än ”Där kräftorna sjunger”

Blir det årets nya storfilmsdrama baserad på en hyllad bok?
Hjältar i trikåer och scifi-krig på ökenplaneter i all ära, men hos publiken går även hypade draman för en vuxen publik ofta hem.
 
2022 blev ”Där kräftorna sjunger”, baserad på den omåttligt omtalade boken av Delia Owens, en av de mest sedda filmerna under året. Den spännande berättelsen om sydstatsdramat där en utstött enstörig kvinna blir anklagad för ett mord gick hem hos publiken och hade vid årets slut blivit mer inkomstbringande än både ”Jurassic World: Dominion” och ”Black Panther: Wakanda Forever” på svenska biografer.
 
Troligen hjälpte det att boken blivit en stor snackis och på så vis skapade stor förväntan inför en filmatisering. Fenomenet ser även ut att vara på god väg att kunna upprepa sig ännu en gång.
 
Den kommande augustipremiären ”Det slutar med oss” är baserad på bästsäljaren av Colleen Hoover och handlar om en kvinna som i flykt från ett traumatiskt förflutet stöter på än mer trauma i ett destruktivt förhållande. Filmen är regisserad av Justin Baldoni (som även har en av rollerna i filmen) och med Blake Lively i huvudrollen.
 
Nu rapporteras det på Deadline att filmens biljettförsäljning redan ligger före ”Där kräftorna sjunger” vad gäller förköp med fyra gånger så många sålda biljetter.
 
Huruvida ”Det slutar med oss” går om ”Där kräftorna sjunger” i biljettintäkter när filmen faktiskt släpps återstår att se, men det är värt att nämna att Colleen Hoover nått ut till en bred publik med sitt ”BookTok”-initiativ, där filmen även hypats av en yngre publik på TikTok. Man kan med andra ord lyckas fånga både vuxna som unga i denna starka berättelse på sätt som inte alltid är det lättaste.  
 
”Det slutar med oss” har biopremiär runtom i landet den 7 augusti. Med Biopasset ser du filmen för halva priset.
| 29 juli 2024 18:30 |