Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 augusti 2024 | 11:30

Spiken i kistan? "Blade" bortplockad från 2025 års kalender

Det ser mörkt ut för Marvels vampyrjägare.
Räkna inte med att få se Marvel-filmen "Blade" på bio nästa år heller. Efter flera förseningar och oroväckande rapporter är vampyrrullen bortplockad när Disney presenterar sitt schema för 2025.
 
I den senaste kvartalsrapporten skryter Disney-ledningen med "robusta filmplaner för 2025" och lyfter fram titlar som "Captain America: Brave New World", "Thunderbolts" och "The Fantastic Four: First Steps". Tre tunga Marvel-filmer väntar, men "Blade" lyser med sin frånvaro som World of Reel har noterat.
 
Filmen blev offentlig redan för fem år sedan, på 2019 års Comic-Con i San Diego. Då presenterades också Mahershala Ali som klar för huvudrollen som vampyrjägaren som själv är hälften vampyr. Tidigare har Wesley Snipes spelat rollen i tre filmer, långt innan MCU var en grej.
 
Genom åren har projektet bytt manusförfattare flera gånger och förlorat två regissörer. Mahershala Ali sägs bli allt mer frustrerad med hur projektet står still.
 
Vad sägs om att bara skrota filmen helt och hållet, och ge Wesley Snipes chansen till ett sista farväl i "Logan"-stil? Bara en tanke...
| 9 augusti 2024 11:30 |