Serie

Skribent

MovieZine

27 september 2024 | 14:15

Isabel blev drogad och kidnappad av sin dejt: "Som en galen skräckfilm"

Hör hennes historia i Viaplays dokumentärserie "Bunkerkvinnan" med premiär 24 oktober.
Isabel Eriksson drogades och kidnappades – för att sedan bli inlåst i en bunker. En skrämmande händelse som i snart tio år har plågat och förföljt henne. I dokumentären "Bunkerkvinnan", som har premiär i oktober, berättar hon sin historia.
 
– Det kan låta som en galen skräckfilm, men det hände på riktigt, säger Isabel Eriksson.
 

Sveriges svar på Josef Fritzl

 
Isabel Eriksson blev drogad och kidnappad av doktor Martin Trenneborg under deras andra dejt. När Isabel sedan vaknade upp befann hon sig i en bunker. Martin Trenneborg hade tillbringat flera år för att bygga bunkern och planen var att hålla Isabel och andra kvinnor inlåsta där. Doktor Martin Trenneborg fick smeknamnet “Sweden's Fritzl” i internationell press.
 
– Jag hoppas att om jag berättar min historia och går igenom allt i detalj, så kan det göra mig fri från alla hemska minnen. Så jag inte behöver vara rädd längre, säger hon.
 

"En enormt gripande händelse"

 
Mardrömshändelsen inträffade 2015, men har förföljt Isabel Eriksson sedan dess. I dokumentären "Bunkerkvinnan" återvänder hon till en bunker, rekonstruerad som den Martin Trenneborg hade byggt, och berättar sin historia.
 
Isabel lider av grav posttraumatiskt stressyndrom till följd av ett fasanfullt trauma som gör att hon inte kan leva ett normalt liv.
 
– Detta är en enormt gripande händelse som träffar en rakt i hjärtat. Det här är något som lämnar avtryck hos många människor och en viktig berättelse att uppmärksamma, säger Joakim Franke, innehållschef på Viaplay Group i Sverige, i ett pressmeddelande.
 
"Bunkerkvinnan" är en dokumentärserie i tre delar och kommer sändas på Viaplay och TV3, med start torsdag den 24 oktober klockan 21.00.
| 27 september 2024 14:15 |