Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 augusti 2024 | 13:30

Camilla Läckberg om nya barnfilmen: ”Allt började med en lögn”

Deckarförfattaren låter morden vila - nu promotar hon den animerade superhjältefilmen ”Super-Charlie”. Se trailern här!
Det är inte bara mord, död och intriger när Camilla Läckberg sätter sig vid tangentbordet. Ibland blir det också barnböcker, som ”Super-Charlie”. Nu finns det 12 stycken historier om bebisen som får superkrafter vid födseln, och böckerna ska ha sålt i över 1 miljon ex bara i Sverige.
 
I jul kommer ”Super-Charlie” som animerad biofilm, och Läckberg ser fram emot att presentera honom för en bredare publik. Även om det känns pirrigt:
 
- Det är lite bisarrt att sitta här med en animerad film som handlar om ens egen familj, säger hon under Filminstitutets årliga höstpresentation.
 
- Böckerna kommer ur att jag väntade min son Charlie. Han kom till en verklighet där fyra syskon väntade. Jag insåg som gammal marknadsförare att jag behöver sälja sälja in den här nya ungen. Så jag började ljuga för barnen. Bra föräldraskap innebär att man ljuger rätt mycket, det vet alla föräldrar.
 
Camilla började berätta historier för barnen när Charlie hade fötts och hittade på att ”det här är ingen vanlig bebis, det är en superhjältebebis” som flyger och gör superhjältedåd om nätterna.
 
- De älskade det där! Efter ett halvår av ljugande så insåg jag att jag har en barnbok här.
 
- Den handlar också om rivaliteten och om att få ett syskon. Alla som har syskon vet ju att det kan vara rätt traumatiserande. Man har varit ensam i sitt universum, kung på täppan, och så kommer en jävla unge till och ska dela uppmärksamheten. Jag är ensambarn, men jag har fått uppleva det genom mina barn. Och att få visa det på film är väldigt fint.
 
Den första trailern till ”Super-Charlie” visar på en svensk animation med högt satt ambitionsnivå. Regissör Jon Holmberg berättar:
 
- Det är klart att man har sneglat lite på Pixar-filmer och tänkt att ”det vore ju coolt att göra något på den nivån”. I takt med att animatörerna har levererat känner man att… fasen, det känns bra.
 
”Super-Charlie” flyger in på bioduken den 25 december. Spana in trailern och hela intervjun nedan:
 
| 22 augusti 2024 13:30 |