Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 augusti 2024 | 13:00

Warner Bros släpper ”trigger warning” inför nya thrillern

”Kan vara upprörande för vissa tittare.”
Filmbolaget bakom nya thrillern ”Blink Twice” med Channing Tatum varnar känslig publik inför helgens biopremiär.
 
I ett inlägg som delats av svenska Warner Bros på Facebook skriver man att filmen ”är en psykologisk thriller om maktmissbruk. Filmen är fiktion, men innehåller vuxna teman och skildringar av våld och sexuellt våld. Det kan verka upprörande för vissa tittare.”
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Warner Bros. Pictures Sverige (@wbpicturesse)

 
Det hör inte till vanligheterna att ett filmbolag varnar sin publik för jobbiga ämnen eller starka scener. Mig veterligen är det första gången som en sådan varning går ut offentligt inför en biopremiär. Det ser vi däremot allt mer av i tv- och i streamingvärlden.
 
"Blink Twice" utspelar sig på en techmiljardärs privata ö, dit servitrisen Frida blir inbuden för en drömsemester. Snart förvandlas vistelsen på partyön till något mer ondskefullt.
 
 
MovieZines skribent Anna Hedlin gick också ut med en varning, dock av en annan sort:

”Zoë Kravitz regidebut imponerar stort med sin skickligt manövrerade spänning, men lättkränkta män kan anse sig varnade: den här feministiska våldsfesten är nog inget för er.”
 
Samtidigt berör även vår recension filmens allvarliga teman, utan spoilers.

”Kvinnornas vistelse på ön blir till en tät och stegrande resa in i rädsla, våld, och paranoia, men också ett systerskap och en sammanhållning. Men det är inte bara obehag och smärta, utan även mycket igenkänning och humor i den här svarta mardrömsresan. Humorn levereras pricksäkert på precis rätt nivå för att inte ta skärpan ifrån händelserna, eller det större budskapet om att män med makt under lång tid har kunnat komma undan med nästan vad som helst.”
| 22 augusti 2024 13:00 |