Film

Skribent

Alexander Svensson

6 juni 2024 | 19:30

Chris Pratts heta nya film såld för 85 miljoner dollar - "Otroligt manus"

Chris Pratt tror att filmen kan definiera en hel generation.
Chris Pratt jobbar på för fullt. Utöver en prequelserie till sin Prime Video-succé “The Terminal List” och sci-fi-rullen “Mercy” så har nu även bokat in sig för “The Way of the Warrior Kid”. Filmen baseras på en bok av ex-soldaten Jocko Willink och handlar om en mobbad pojke som har problem på alla fronter. Hans morbror Jake, en skadad Navy Seals-soldat, bestämmer sig för att träna upp pojken under sommarlovet och lära honom att stå upp för sig själv.
 
Chris Pratt kommer göra rollen som soldat-morbror Jake, och övriga roller förväntas sättas inom snar framtid. Rättigheterna till filmen var till salu i Cannes, och de var tydligen eftertraktade. Det är Skydance som lagt vantarna på dem, enligt Deadline. Prislappen? Ödmjuka 85 miljoner dollar. Premiären väntas bli via Apple, som Skydance har ett partnerskap med.
 
När Chris Pratt inte hjältar runt i yttre rymden är han i regel soldat - här i "The Terminal List".
 
Chris Pratt har tidigare uttalat sig till Deadline om filmen, och kallade då manuset för “otroligt”. Han sade också:
 
- Det här är den sortens film som kan definera en generation, likt “Karate Kid” eller “Rocky”. I egenskap av pappa är det här den sortens film jag vill kunna visa mina barn. Så, med hjälp av ett fantastiskt kreativt team och rätt partner så ska vi göra den.
 
“The Way of the Warrior Kid” har ännu inget premiärdatum.
| 6 juni 2024 19:30 |