Film

Skribent

Viktor Eriksson

17 oktober 2024 | 21:00

Christopher Nolan dissade Warner Bros. trots jättemycket pengar

Warner Bros. uppges ha gått på charmoffensiv för att locka tillbaka sin tidigare samarbetspartner.
Christopher Nolan och Warner Bros. verkar inte direkt vara sams. Efter ett långvarigt samarbete som sträcker sig hela vägen tillbaka till “Insomnia”, som släpptes 2002, så valde filmskaparen att istället göra sin senaste film “Oppenheimer” tillsammans med Universal. Detsamma ska gälla för hans nya film med Matt Damon som är planerad att släppas i juli 2026.
 
Enligt uppgifter till Variety ska Warner Bros. dock gått rejält på charmoffensiven mot Christopher Nolan för att försöka locka tillbaka honom till sin gamla studio.
 
Bland annat ska studion betalat ett sjusiffrig dollarbelopp till Nolan för att återbetala de avgifter han hade avstått från för att få Warner Bros. att släppa deras sista gemensamma film “Tenet” på bio, i samband med att restriktionerna började lättas upp under covid-19-pandemin.
 
Gesten verkar dock inte varit tillräcklig för att locka Nolan tillbaka. Under 2020 var Christopher Nolan öppet kritisk mot att WarnerMedia (som äger Warner Bros.) beslutade att samtliga Warner Bros-filmer under 2021 skulle ha premiär samtidigt på bio och streamingtjänsten HBO Max (idag känd som Max). 
| 17 oktober 2024 21:00 |