Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 september 2024 | 17:30

Återse Christopher Nolans 2 bästa sci-fi-filmer - nu på Prime Video

Jag får aldrig nog av "Inception" och "Interstellar".
Brittiske Christopher Nolan gör spektakulära blockbusters som ingen annan. Vare sig han doppar tårna i krigsgenren eller i superhjältarnas värld blir det både episk, emotionell och hjärnmosande härlig underhållning.
 
Men allra bäst är han när han gör science fiction, om du frågar mig. Kanske för att det bara finns en handfull regissörer som lyckas skapa underverk i sci-fi-genren (Steven Spielberg är en annan mästare i denna exklusiva skara). Om du är sugen på att återse två av hans bästa och mest omdiskuterade filmer, så finns nu "Inception" och "Interstellar" att hitta på Amazons streamingtjänst Prime Video.
 
 
Det här är två av 2010-talets allra bästa filmer, och tror du mig inte så titta på IMDB:s topplista. Där ligger de på 14:e och 19:e plats.
 
"Inception" (2010) är en fartfylld heist-thriller som utspelas i drömmarnas värld. Bara Nolan kan sälja in en så galen idé och faktiskt få det att funka, och bli så spännande och visuellt magiskt. Hela städer böjer sig och tiden saktar ned när Leonardo DiCaprio och hans team ska försöka plantera en affärsidé i en entreprenörs hjärna utan hans vetskap. Filmen vann 4 Oscars, bland annat för Bästa foto, och nominerades även för Bästa film.
 
"Interstellar" (2014) är ett storslaget äventyr i rymden. Historien utspelar sig i en framtid då Jorden knappt längre går att leva på. Det är upp till Matthew McConaughey att hitta en lämplig ny planet för människor att bosätta sig på... med risk att han aldrig mer får se sina barn. Fantasikittlande om tidsresor och svarta hål och emellanåt riktigt känslosamt, med en välförtjänt Oscarsstayett för Bästa specialeffekter. Håll utkik efter en ung Timothée Chalamet i rollistan!
 
| 13 september 2024 17:30 |