Film

Skribent

Viktor Eriksson

25 juli 2024 | 13:30

Christopher Nolans favorit-James Bond går i pension

George Lazenby spelade den hemliga agenten i vad som återkommande hyllats som den bästa James Bond-filmen någonsin.
Den australiska skådespelaren George Lazenby, 84, har meddelat att han nu går i pension.
 
“Det här har inte varit ett lätt beslut men det är dags att meddela min pension. Som följd kommer jag inte längre skådespela eller göra några offentliga framträdanden, göra fler intervjuer eller skriva autografer”, skriver George Lazenby på X, tidigare Twitter, och fortsätter.
 
“Det har varit en rolig resa men att bli gammal är inte kul… Nu kan jag koncentrera mig på att ägna mer tid till min familj. Mitt uppriktiga tack till alla er där ute för er kärlek och ert stöd genom åren. Det har betytt så mycket för mig.”
 
George Lazenby i “I hennes majestäts hemliga tjänst” från 1969.
 
George Lazenby är främst känd för att ha tagit över rollen som James Bond efter Sean Connery. Han spelade karaktären i “I hennes majestäts hemliga tjänst” från 1969. Filmen hade en gång i tiden ett dåligt rykte men har senare beskrivits som en av de allra bästa Bond-filmerna någonsin.
 
Bland annat har regissören Christopher Nolan (“Oppenheimer”) sagt att “I hennes majestäts hemliga tjänst” är hans favoritfilm i serien och att den influerat hans egen film “Inception”.
 
– Det jag gillar med den som vi försökte att emulera i den här filmen (“Inception”) är att det finns en fantastisk balans i filmen med action och storslagenhet och romantik och tragedi och känsla, säger Christopher Nolan i en gammal intervju med Empire.
 
| 25 juli 2024 13:30 |