Film

Skribent

Martin Persson

15 oktober 2024 | 12:00

Clint Eastwood hamnade i bråk om kvinna på inspelning – blev utmanad på duell

Den ökända filmcowboyen fick nästan kliva in i bootsen även i verkligheten.
Clint Eastood är 94 år, men visar inga som helst tecken på att sakta ner, minst sagt.
 
Förutom att snart vara aktuell med kommande ”Juror No. 2” är han även öppen för att regissera fler filmer därefter.
 
Clintan lär överleva oss alla och som om det inte vore nog kan vi bjuda på en rolig anekdot från den ikoniska skådis-regissörens tidiga år, som Far Out Magazine skrev om.
 
Efter sin roll i Sergio Leones Dollar-trilogi fick han 1969 en roll i ”Guldrushens glada dagar”, en westernmusikal av Joshua Logan.
 
Clint var gift med Margaret Neville Johnson, men levde i ett öppet förhållande där han träffade andra kvinnor.
 
Jean Seberg, som spelade med Clint Eastwood i ”Guldrushens glada dagar” ska ha varit en av dessa, vilket förargade hennes make Romain Gary. Det som för Eastwood bara var en enkel flirt var för Jean en passionerad kärleksaffär och hon var redo för skilsmässa.
 
Som svar på detta utmanade Romain Gary Clint Eastwood till en duell likt hans westernfilmer, något som dock aldrig blev av.
 
Romansen med Jean Seberg blev heller inte långvarig, utan Clintan ska ha ignorerat henne efter inspelningen och de gick skilda vägar. Jean hamnade emellertid i en depression och gick dessvärre bort i en överdos 1979, endast 40 år gammal, om detta var relaterat till den olyckliga kärleksaffären och skilsmässan med Romain Gary är svårt att säga.
 
Förhoppningsvis slipper vi samma drama kring Clint Eastwood nu när hans nya film snart rullar ut. ”Juror No. 2” har amerikansk biopremiär den 27 oktober. När den kommer till Sverige är än så länge ej känt.
| 15 oktober 2024 12:00 |