Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

20 september 2024 | 20:00

Colin Farrell till MovieZine: "En sån här chans kommer bara en gång i livet"

MovieZine snackar med Colin Farrell om att spela den ikoniska huvudrollen i "The Penguin" och vilken annan roll han önskar att han fick återvända till.
Colin Farrell har redan imponerat stort i rollen som Pingvinen under de fåtal scener han dök up i "The Batman" (2022). Men den här gången har det blivit dags att få spendera hela åtta brutala och våldsamma timmar med "The Penguin" i Gothams undre värld. Och som jag skrev i min recension av serien, så är det här helt enkelt en miniserie du inte får missa.

I samband med premiären fick MovieZine chansen att snacka med ett helt gäng av skådespelarna och skaparna bakom "The Penguin". Såhär på premiärdagen så tänkte vi dela med oss av vårt snack med Farrell, som även berättar vilken annan gammal roll han önskar att han fick spendera ännu mer tid med:
 
 
Colin Farrell som Oz "Pingvinen" Cobb i "The Penguin". 
 
Det är inte alla som får chansen att börja spela en roll som ska vara en mindre del av en film och sedan får spendera åtta timmar till med den i en egen miniserie. Hur kändes det när du fick reda på nyheten?
 
- Det var väldigt spännande. Allt föll på plats efter att jag började bli väldigt girig redan när vi spelade in "The Batman". Jag visste ju då att jag bara skulle ha fem eller sex scener. Men allt det hårda jobbet som lades ned från teamet som designade kroppen och sminket till ansiktet ihopparat med Matts [Reeves] manus. Allt det här tillsammans blåste nytt liv i Oswald Cobblepot, eller Oz Cobb som han heter i vår serie. 
 
- Så det slutade med att jag nämnde för en av producenterna, två månader in på inspelningarna av "The Batman", att vi borde göra ännu mer med honom. Vi borde göra en tv-serie eller nåt mer sade jag, sedan släppte jag det helt och tänkte inte mer på det. Utan gjorde klart inspelningarna av filmen och sedan gick jag vidare. 
 
- Men ungefär ett år senare så ringde producenten upp mig och sade att man höll på att prata med HBO om att göra en miniserie om Pingvinen. Och jag kunde knappt tro att det var sant. Jag blev  peppad! För jag tyckte verkligen att det fanns så mycket kvar att göra där. Det finns så mycket liv och så många motsägelser, rädsla, ambition och brutalt våld där. Men även ömhet och komedi. Det finns bara så mycket där att jag verkligen kände att vi hade mer att göra än det vi hann få med i filmen.
 

"En sån här chans som bara kommer en gång i livet"

 
 
Efter att ha fått se säsongen så förstår jag verkligen vad du menar. Hur långa var inspelningarna?
 
- Inspelningarna tog ett år och det var en helt otrolig erfarenhet för mig. Lauren LeFranc [serien skapare] och hennes team av manusförfattare gjorde verkligen ett toppenjobb med alla psykologiskt tunga delar av handlingen och Oz som person. Men man gjorde det även för alla andra rollfigurer vi får se under säsongen. 
 
- Salvatore Maroni, Sofia Falcone, Francis Cobb och Victor för att bara nämna några, alla hade riktigt grymma och detaljerade bakgrunder till sina roller. Med förklaringar till varför de är och agerar på de sätt vi får se i serien. 
 
- Vi blev så otroligt bortskämda här. Med en känsla av att det här var en sån här chans som bara kommer en gång i livet. Och jag var redan ett sånt fan av Burgess Meredith och Danny DeVito och deras Pingviner. Så att få chansen att gå i deras skor var också helt fantastiskt. 
 

"Hade kunnat spela honom i flera säsonger till"

 
 
Är det nästa år ni börjar spela in "Batman II" också?
 
- Jag tror det är tanken ja. Men jag har inte ens fått läsa manuset än. 
 
För när tittarna väl får chansen att se den filmen, så kommer man ju även att få en mycket större förståelse för vilka beslut som Pingvinen än fattar i den sedan också. 
 
- Exakt, nu kommer man att ha hela den här bakgrundshistorien som fyller i kontexten för vem han är. Och allt våld vi får se honom vara en del av i serien nu kommer givetvis även påverka hur publiken känner för honom, när han dyker upp på bioduken i "The Batman II" sedan.
 
Finns det någon av dina tidigare roller som du önskar att du hade fått chansen att vara lika girig kring - och fått spendera åtta timmar till med?
 
- Oh, låt mig tänka efter. Jag tror nog faktiskt att det är den andra säsongen av "True Detective" med Ray Velcoro, vilket visserligen också redan var en tv-serie. Så jag fick väl nästan åtta timmar med honom också. Men jag känner faktiskt att jag älskade att spela Ray Velcoro och jag minns hur jag kände att när vi var klara med den serien, att jag hade kunnat spela honom i flera säsonger till. Men det var ju aldrig tanken att det skulle bli så. 
 
Här kan du se vad de andra skådespelarna berättade för MovieZine, om hur det var att jobba med Colin i "The Penguin":
 
 
Det första avsnittet av "The Penguin" finns nu på Max. Miniserien kommer att bestå av totalt åtta brutala avsnitt. 
 
| 20 september 2024 20:00 |