Skribent

Alexander Svensson

5 oktober 2023 | 19:20

"Cyberpunk 2077"-universumet utvidgas - spelet blir tv-serie

Det populära rollspelet siktar mot Hollywood med hjälp av folket bakom "True Detective"
Rollspelet “Cyberpunk 2077”, var innan det släpptes ett av världens mest emotsedda spel. Men på releasedagen visade det sig vara ett tekniskt haveri, med nära nog fler buggar än spelare. Sedan dess har spelutvecklaren CD Projekt Red, som även ligger bakom “The Witcher”-spelen, lappat, lagat och uppgraderat, och för bara någon vecka sedan även släppt en hyllad DLC, “Phantom Liberty”. Och nu tar man steget mot live-action.
 
Det är CD Projekt Red själva som utvecklar en live-action-serie i samma universum som spelet, tillsammans med produktionsbolaget Anonymous Content som tidigare skapat bland annat “True Detective” och “The Revenant”.
 
Enligt The Hollywood Reporter ska projektet vara i serieformat, och ha en separat story från den i spelet. Vi kommer med andra ord antagligen inte att få återse 2077s huvudkaraktär V. Huruvida skådespelare som Keanu Reeves och Idris Elba, som gör roller i spelet, kommer att medverka i det nya projektet är okänt, men med tanke på att storyn är ny är det kanske osannolikt.
 
“Cyberpunk 2077” är ursprungligen baserat på ett papper-och-penna-rollspel från 1988. Det äger rum i en alternativ framtid där människor modifierar sina kroppar med teknologi och i en del fall mer eller mindre blivit ett med datorer. Spelet utspelar sig i den fiktiva staden Night City, som bebos av alltifrån dryga gängkriminella till minst lika dryga storföretag.
 
För alla som är intresserade av att se “Cyberpunk”-världen utanför spelet finns redan animeserien “Cyberpunk: Edgerunners” från 2022 på Netflix. Det är också sedan tidigare känt att CD Projekt Red arbetar på ett till Cyberpunk-spel.
| 5 oktober 2023 19:20 |