Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 oktober 2023 | 19:58

Kevin Costner släpper episk western nästa sommar - och sen en till

"Yellowstone"-stjärnans storslagna "Horizon: An American Saga" delas upp i två filmer. Båda får premiär 2024.
Kevin Costner må vara klar med succéserien "Yellowstone", men han är inte färdig med western-genren. Tvärtom, nu börjar en ny resa med ett eget och personligt projekt som han utvecklat - "Horizon: An American Saga".
 
I "Horizon" återvänder Costner till inbördeskriget, som han tidigare besökte i sin flerfaldigt Oscarbelönade "Dansar med vargar". Filmen utspelar sig under 15 års tid och följer expansionen i den amerikanska västern före och efter inbördeskriget.
 
"Den episka resan berättas genom många ögon och är fylld av faror och intriger, från de ständiga angreppen av naturliga element, till interaktionen med ursprungsbefolkningen som levde på marken och beslutsamheten och många gånger hänsynslösheten hos dem som försökte bosätta sig där", lyder handlingen.
 
 
Historien är så pass omfattande att det blir två filmer. Del 1 släpps på amerikanska biodukar i juni nästa år, och del 2 följer redan i augusti.
 
Och fler kan det bli: han har tidigare pratat om fyra filmer med en total speltid på 11 timmar. Längre fram kan filmerna klippas om till en tv-serie.
 
- De är alla olika filmer som hänger ihop med varandra, så du tittar på en berättelse som bildar en övergripanade saga, har Costner sagt.
 
Han regisserar själv och spelar också en av huvudrollerna. I rollistan finns dessutom Sienna Miller, Sam Worthington, Jena Malone, Abbey Lee, Michael Rooker, Danny Huston, Luke Wilson, Isabelle Fuhrman, Jeff Fahey, Will Patton, Tatanka Means, Owen Crow Shoe, Ella Hunt och Jamie Campbell Bower.
 
Se trailern till "Horizon: An American Saga" nedan.
 
| 5 oktober 2023 19:58 |