Film

Skribent

Martin Persson

21 oktober 2024 | 16:00

Daniel Craig rasar över Netflix affärsmodell: ”Den är helt åt h*lvete!”

”Knives Out”-stjärnan var inte nöjd med Netflix beslut att inte visa deras uppföljare på bio.
Rian Johnsons ”Knives Out”-filmer har blivit en klart uppskattad och kritikerhyllad franchise med såväl den ursprungliga filmen från 2019 och 2022 års uppföljare ”Glass Onion”.
 
Oscarsnomineringarna har rasat in och Daniel Craigs Poirot-inspirerade hjälte är den kanske största höjdpunkten i filmerna, men som själv inte är helt nöjd över hur distributionen skett.
 
Den första ”Knives Out”-filmen fick en biopremiär, men när man släppte uppföljaren ”Glass Onion: A Knives Out Mystery” i samarbete med Netflix ville företaget i vanlig ordning släppa den direkt på streaming.
 
Flera röster är missnöjda med konceptet och i tidningen Puck avslöjar man hur Daniel Craig känner kring det hela:
 
-  För drygt två år sedan hade Netflix VD Ted Sarandos ett hetlevrat möte med Daniel Craig vid Toronto filmfestival. Sarandos pekade på att Netflix har en policy att inte släppa sina filmer på bio, trots stående ovationer för ”Glass Onion”. Daniel blev arg och sa till Ted Sarandos att ”er modell är helt åt helvete”.
 
Det går inte att undgå att hålla med Daniel Craig till viss del. Men kanske finns det ett forum för alla typer av filmer? Att inte släppa "Knives Out" fortsatt på bio kan dock anses underligt. Men "Glass Onion: A Knives Out Mystery" blev iallafall en omåttlig streamingsuccé.
 
| 21 oktober 2024 16:00 |