Spel

Skribent

Anders Eklöf

15 augusti 2024 | 09:20

Bekräftat: Nu vet vi när "Dragon Age: The Veilguard" släpps

"Mass Effect"-utvecklarnas senaste fantasyäventyr släpps i oktober.
För cirka tio år sedan släpptes "Dragon Age: Inquisition" av Bioware ("Mass Effect", "Star Wars: Knights of the Old Republic"), som är den tredje delen i en hyllad serie av fantasyrollspel med val som påverkar berättelsen och intressanta karaktärer.
 
Nu är äntligen uppföljaren på gång, "Dragon Age: The Veilguard", som släpps den 31 oktober.
 
Här är en ny trailer.
 
 
Spelet utspelar sig 10 år efter händelserna i "Inquisition", där du får spela som hjälten Rook som ger sig ut i fantasyvärlden Thedas för att stoppa ett par gamla gudar som brutit sig loss från sina bojor för att förgöra världen.
 
Här har du sju följeslagare med unika berättelser och personligheter att lära känna, som detektiven Neve, drakjägaren Taash och spanaren Harding. Precis som tidigare påverkar dina val hur relationen till karaktärerna och berättelsen utvecklas.
 
"Dragon Age: The Veilguard" har fått en del kritik från fans – bland annat för billig grafik och faktumet att du bara kan kontrollera huvudpersonen i strid, till skillnad från i tidigare spel där du kunnat växla mellan de olika. Bioware lär alltså ha kokat ihop ett riktigt bra och varierande stridssystem om man inte ska hinna tröttna under det långa äventyret.
 
Spelet släpps till PC, Playstation 5 och Xbox Series X/S.
| 15 augusti 2024 09:20 |