Spel

Skribent

Anders Eklöf

15 augusti 2024 | 10:00

I VR kan alla grannar höra dig skrika – nytt "Alien"-spel släpps i december

Överlev på en forskningsanläggning i flykt från hungriga xenomorpher i VR-spelet "Alien: Rogue Incursion" som släpps i december.
Den blodisande "Alien"-serien är helt klart på tapeten just nu, med Fede Álvarez "Alien: Romulus" som nyss haft biopremiär i Sverige.
 
Anna Hedin på MovieZine gav filmen betyget 2 av 5 och kallade den för "en ambitiös men fartblind uppföljare", medan Andreas Samuelsson skriver att den bjuder på "vild, intensiv och svettig spänning för både nya och gamla fans" med 4 av 5 i betyg.
 
Får du mersmak på rymdskräck har du spelet "Alien: Rogue Incursion" att se fram emot, som är ett actionspel i VR till PlayStation VR2, SteamVR och Meta Quest 3.
 
Här är en ny trailer, som avslöjar att spelet släpps den 18 december.
 
 
Spelet handlar om den tidigare marinsoldaten Zula Hendricks som är på ett farligt uppdrag på planeten Purdan, där hon och sin AI-kompanjon Davis 01 måste överleva i en infesterad forskningsanläggning – mot farliga xenomorpher och andra faror som hotar i skuggorna.
 
Spelet är utvecklat av Survios, som tidigare gjort "The Walking Dead: Onslaught" och "Westworld Awakening", så de verkar vara specialister på att göra VR-spel baserade på kända franchises.
 
En kul detalj med "Alien: Romulus" är att regissören har berättat att det är inspirerat av det hyllade spelet "Alien: Isolation", på ett oväntat sätt.
| 15 augusti 2024 10:00 |