Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

16 oktober 2024 | 06:30

David F. Sandberg gör skräck med Peter Stormare - premiär 2025

Filmversionen av skräckspelet "Until Dawn" ser snart dagens ljus (eller nattens mörker).
Svenske regissören David F. Sandberg, som senast inte imponerade något med superhjälteuppföljaren "Shazam! Fury of the Gods", återvänder till genren han gjorde sig ett namn med: Skräcken.
 
Och trots att inspelningarna av spelfilmatiseringen "Until Dawn" precis har avslutats, behöver vi inte vänta vansinnigt länge för att få se och förhoppningsvis skrämmas av resultatet. Amerikansk biopremiär är nämligen satt till den 25 april 2025. Det berättar Deadline.
 
Det innebär förstås inte automatiskt att den går upp på svenska biografer, men med ett par starka svenska namn kopplade till filmen ökar förhoppningsvis chansen markant att den dyker upp här i samma veva.
 
"Until Dawn", för den oinvingde, är baserad på skräckspelet med samma namn från 2015. Det är ett interaktivt överlevnadsspel. Om filmens handling kommer följa spelet är oklart men vi vet att karaktärerna är nya.
 
Sandberg får svenskt sällskap i form av Peter Stormare framför kameran. Utöver honom kommer vi bland andra se Ella Rubin ("The Idea of You"), Michael Cimino ("Love, Victor"), Ji-young Yoo ("Expats") och Odessa A’Zion ("Am I OK"?).
 
En trailer till filmen lär dröja ett tag till, så här kommer en till spelet istället:
 
 
| 16 oktober 2024 06:30 |