Film

Skribent

Martin Persson

12 september 2024 | 12:00

David Fincher ryktas göra remake av Hitchcocks ”Repet”

Från en visionär regissör till en annan.
Det råder ingen brist på remakes av hyllade klassiker, där vi senast förra veckan rapporterade om en kommande remake av klassikern ”Öster om Eden”.
 
Är man sugen på Hitchcock i ny tappning kan man glädja sig åt att ingen mindre än David Fincher nu ryktas vara igång med sin egen version av hyllade ”Repet” från 1948. 
 
World of Reel rapporterar att Charlize Theron kan synas i en huvudroll och att Steven Knight skrivit ett utkast för manuset.
 
Alfred Hitchcocks originalfilm handlar om två män som är övertygade att de kan begå det ”perfekta mordet”. Efter att ha lurat och mördat sin vän gömmer de honom i en kista i sin lägenhet medan de har en bjudning för sina vänner i hoppet om att ingen ska märka något.
 
Om Fincher kan göra det rättvisa, eller om hans projekt ens blir av får tiden utvisa. Men det är svårt att se att någon annan än David Fincher eller Alfred Hitchcock skulle få till en så pass gastkramande berättelse. Just "Repet" är ju känd för sin vigorösa och unika stil, där filmen utspelar sig i en enda tagning.
 
World of Reel menar dock att om detta stämmer är det god chans att David Finchers tilltänkta remake av Hitchcocks "Främlingar på tåg" skrotats.
 
Näst ut för David Fincher är dock en filmatisering av ”Squid Game”.
| 12 september 2024 12:00 |