Spel

Skribent

Anders Eklöf

27 september 2024 | 03:00

"Death Stranding"-filmen blir lågbudget utan stora explosioner

Spelets skapare Hideo Kojima vill göra en annan typ av film än en blockbuster med produktionsbolaget A24.
I december förra året fick vi veta att spelskaparen Hideo Kojima ska göra en film av sitt spel "Death Stranding" tillsammans med produktionsbolaget A24, som är kända för filmer som "Everything Everywhere All At Once", "Midsommar" och "Lady Bird".
 
I spelet ser vi Norman Reedus ("The Walking Dead") som karaktären Sam, som levererar förnödenheter till isolerade kolonier i ett postapokalyptiskt USA och återansluter dem via ett trådlöst nätverk. Andra i rollerna är bland annat Mads Mikkelsen,  Léa Seydoux, Margaret Qualley och regissörerna Guillermo del Toro och Nicolas Winding Refn.
 
 
I en artikel på den japanska spelsajten Famitsu nämner Kojima och "Civil War"-regissören Alex Garland den kommande "Death Stranding"-filmen, där spelskaparen berättar att han valde A24 för att han inte vill göra en dyr blockbuster-actionfilm.
 
- Andra filmbolag som kontaktat mig erbjud sig ofta om att göra den med en stor budget och massor med explosioner, men det vill jag inte göra. Jag vill göra en något annorlunda film med A24, säger han.
 
Hideo Kojima berättar även att han inte har några intentioner att regissera filmen, utan kommer medverka som producent och se över manuset.
 
Den som har spelat "Death Stranding" vet att det kan vara ganska lågmält för det mesta, men att det även bjuder på en hel del action och knasiga science fiction-inslag. Hideo Kojima har även sagt att filmen inte kommer vara en direkt adaption av spelet.
 
Spelskaparen har många bollar i luften just nu, då han bland annat arbetar på "Death Stranding 2" som ska släppas någon gång under 2025 och ett skräckspel tillsammans med "Get Out"-regissören Jordan Peele.
 
| 27 september 2024 03:00 |