Film

Skribent

Alexander Svensson

28 juni 2024 | 22:30

Denis Villeneuve släpper mystisk ny storfilm 2026

På samma dag som nya "Star Wars"!
Warner Bros har nu såhär en fredagkväll bestämt sig för att gå ut med ett par nya premiärdatum för två kommande filmer. Bägge verkar bli stora projekt av blockbusterproportioner.
 
Den första, och kanske också mest intressanta, är en eventfilm från Denis Villeneuve, som får premiär 18 december 2026. Det har sannolikt inte gått någon förbi att Villeneuves två senaste filmer varit storslagna “Dune” respektive “Dune: Part Two”. Huruvida den här kommande filmen är den utlovade tredje “Dune”-filmen eller något annat är oklart, men Villeneuve har tidigare uttryckt att han gärna gör en annan film innan “Dune: Part Three”.
 
Warner vs Disney, Denis vs Star Wars - biojulen 2026 blir spännande.
 
Intressant att notera är att Villeneuves film kommer att gå upp mot en än så länge okänd "Star Wars"-film, som har samma datum: 18 december 2026. Är det "Dune" det handlar om så blir det därmed en spännande showdown mellan två stora sci-fi-franchiser. Och är det inte "Dune" så innebär det att Warner har ett oerhört stort förtroende för vad det nu är Villeneuve har kokat ihop.
 
Warner har också passat på att utlysa premiärdatumet för nästa MonsterVerse-film, som dundrar in på biograferna 26 mars 2027. Den senaste filmen i franchisen är årets “Godzilla x Kong: The New Empire”, en av årets mer framgångsrika blockbusters. Filmen saknar, liksom Villeneuves mystiska film, en titel.
 
Så, sammanfattningsvis: är du taggad på Denis Villeneuve, oavsett “Dune”, så ska du markera den 18 december 2026 i kalendern. Gillar du Godzilla, King Kong och andra förvuxna vilddjur så är det den 26 mars 2027 som gäller.
| 28 juni 2024 22:30 |