Film

Skribent

Alexander Svensson

9 september 2024 | 23:30

Destin Daniel Cretton kan regissera "Spider-Man 4"

Men vad tusan händer med "Shang-Chi" då?
Har “Spider-Man 4” har äntligen hittat sin regissör? Ingen mindre än Destin Daniel Cretton (“Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”) har enligt The Hollywood Reporter erbjudits äran att ta över rodret för Marvels “Spider-Man”-filmer efter att Jon Watts tackat för sig efter tre filmer.
 
Cretton, som även regisserat “Just Mercy” och “The Glass Castle” verkar ses som ett framtidsnamn hos Marvel: efter att ha regisserat framgångsrika “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” så var det tänkt att han skulle regissera “Avengers: The Kang Dynasty”, men han hoppade av månader innan Jonathan Majors avskedades från titelrollen och filmen gjordes om med fokus på Robert Downey Jr. som Doctor Doom. Han har även fått nycklarna till tv-serien “Wonder Man” som spelats in med Yahya Abdul-Mateen II i huvudrollen.
 
Om Cretton tackar ja till jobbet som regissör för “Spider-Man 4” så ser det dock mörkt ut för en uppföljare till “Shang-Chi”, som isåfall lär behöva en annan regissör om den siktar på att bli av inom de närmsta åren. Att Marvel hela tiden försöker ge Cretton projekt som inte involverar Shang-Chi indikerar kanske vad de känner för karaktären.
 
Tom Holland väntas återvända i titelrollen i “Spider-Man 4”, som, liksom de tidigare tre filmerna produceras i samarbete mellan Marvel och Sony.
| 9 september 2024 23:30 |