Film

Skribent

Alexander Svensson

29 augusti 2024 | 22:00

Det här ska nya "Jurassic World Rebirth" handla om

Antalet människor som ser en "Jurassic Park"-film för storyns skull är kanske inte jättestort, men synopsisen låter väl lite spännande ändå?
Dörrarna till världens minst säkra nöjespark öppnas återigen! Jurassic Park-franchisen vägrar till skillnad från skräcködlorna den handlar om att dö, och återvänder nästa år i form av "Jurassic World: Rebirth". Gareth Edwards regisserar, och i rollerna syns bland andra Scarlett Johansson och Mahershala Ali.
 
En detaljerad synopsis för filmen har släppts, och avslöjar att mycket har hänt sedan senaste filmen, “Jurassic World: Dominion”:
 
“Fem år efter händelserna i “Jurassic World: Dominion” har Jordens ekologi visat sig vara ogästvänlig för dinosaurier. De som återstår existerar i isolerade områden nära ekvatorn i miljöer som liknar de som de en gång i tiden levde i. De tre största varelserna i den tropiska biosfären sitter på nyckeln till en drog som kommer ha mirakulösa och livräddande effekter på mänskligheten.

Oscarsnominerade Johansson spelar Zora Bennett, en skicklig specialist på hemliga operationer som anlitats för att leda ett team på ett topphemligt uppdrag för att säkra genetiskt material från världens tre största dinosaurier. När Zoras operation stöter på en civil familj vars båt kapsejsats av akvatiska dinosaurier finner de sig alla strandade på en ö där de upptäcker en lömsk och chockerande hemlighet som dolts från världen i många år.”
 
Utöver storyn så vet vi nu även vilka karaktärer filmens många skådespelare gestaltar. Scarlett Johansson spelar som sagt hemliga agenten Zora Bennett. Mahershala Ali spelar hennes närmste man Duncan Kincaid. Jonathan Bailey (“Familjen Bridgerton”) är filmens paleontolog, Henry Loomis. Rupert Friend (“Obi-Wan Kenobi”) spelar Martin Krebs, som representerar Big Pharma (är han inte skurken så äter jag upp mina strumpor), och Manuel Garcia-Rulfo (“The Lincoln Lawyer”) är Reuben Delgado, far till den olycksdrabbade familjen.
 
“Jurassic World: Rebirth” får premiär 2 juli 2025.
| 29 augusti 2024 22:00 |