Serie

Skribent

Alexander Svensson

2 augusti 2024 | 19:00

"Det"-spinoffen "Welcome to Derry" är färdiginspelad - efter 237 dagar

Bill Skarsgård återvänder som läbbig mördarclown någon gång nästa år.
"Det" ska, om någon nu missat det, bli en franchise. Stephen Kings bok om en blodtörstig mördarclown som plågar barn i en sömnig amerikansk småstad blev till två framgångsrika skräckfilmer för ett gäng år sedan, och det måste självfallet kapitaliseras på. Därmed får vi tv-serien "Welcome to Derry", som nu precis avslutat sin långa inspelning.
 
Collider rapporterar nu att en av seriens showrunners, Jason Fuchs, har firat inspelningsavslutet på Instagram stories med följande text:
 
 
"237 inspelningsdagar senare... inspelningen av den här säsongen av "Welcome to Derry" är avslutad. Overkligt. Vilken åktur. Kan inte vänta för er att få se det här."
 
Blir vi tittare lika tagna av själva serien som Fuchs verkar ha blivit av att spela in den så är "Welcome to Derry" som upplagd för succé. Och en succé verkar vara något Fuchs räknar med - att han säger "den här säsongen av Welcome to Derry" implicerar att han har en vision för åtminstone en andra säsong med
 
Jovan Adepo gjorde en av huvudrollerna i "3 Body Problem" - "Welcome to Derry" är nästa.
 
"Welcome to Derry" utspelar sig innan händelserna i "Det" och har en rollista bestående av Jovan Adepo ("3 Body Problem"), Chris Chalk ("Perry Mason"), James Remar ("Dexter"), Taylour Paige ("Snuten i Hollywood: Axel F") och Bill Skarsgård, som gör repris på sin roll som clownen Pennywise. Premiären blir någon gång under 2025, på Max.
| 2 augusti 2024 19:00 |