Film

Skribent

Alexander Svensson

22 juli 2024 | 12:00

Digitalpremiär: Ny och annorlunda skräck i "The Watchers"

Ishana Shyamalan gör sin långfilmsdebut som regissör med en udda skräckrulle. Se den digitalt idag!
Ishana Night Shyamalan, dotter till M. Knight Shyamalan gjorde tidigare i år debut som filmregissör med skräkfilmen “The Watchers”. Vi får följa Mina, en ung kvinna som blir fast i ett hus ute i skogen tillsammans med en grupp främlingar. Utanför huset finns så kallade “Watchers”, mystiska varelser som bevakar dem dag och natt. Nu finns den att se digitalt.
 
Dakota Fanning gör huvudrollen som Mina, och har sällskap i stugan av Olwen Fouéré, Georgina Campbell och Oliver Finnegan. Ishana Shyamalan regisserar som sagt filmen, och har dessutom skrivit manus. “The Watchers” är hennes första film, men inte hennes regidebut: hon har tidigare regisserat flera avsnitt av tv-serien “Servant” med Rupert Grint och Toby Kebbel.
 
Dakota Fanning gånger två i "The Watchers".
 
“The Watchers” fick tyvärr ett surt mottagande från kritiker, och sitter på 32% på Rotten Tomatoes. Tittarnas betyg är lite bättre, på 52%. Här på MovieZine har vi självklart recenserat filmen och vår recension står ut från mängden då “The Watchers” här fått 4/5 i betyg. Vår recensent Andreas Samuelson skriver bland annat:
 
“Det är en sådan härlig känsla att se färskt blod inom skräckfilm leverera något nytt och annorlunda. Så mycket mer än bara monster i skogen och en perfekt distraktion från trötta franchises, uppföljare och remakes. En lovande långfilmsdebut av Ishana Shyamalan vars namn absolut är värt att lägga på minnet.”
 
För alla nyfikna så har “The Watchers” idag fått digitalpremiär på exempelvis SF Anytime, där den nu finns att köpa.
 
| 22 juli 2024 12:00 |