Serie

Skribent

Viktor Eriksson

30 juli 2024 | 14:15

Disney lägger ner hyllad fantasyserie efter bara en säsong

När "Renegade Nell" presenterades var den ett av de största projekten från Disney+ kontor i Storbritannien.
Disney har nu valt att lägga ner “Renegade Nell” efter tv-seriens första säsong, rapporterar Deadline.
 
Serien är ett historiskt drama om Nell Jackson (Louisa Harland), som blir en fruktad stråtrövare i 1700-talets England efter en mordanklagalse. Men när en magisk ande dyker upp inser Nell att hennes öde är större än hon någonsin kunnat föreställa sig. Bland skådespelarna syns också Adrian Lester, Nick Mohammed och Joely Richardson.
 
“Renegade Nell” är skapad av Sally Wainwright som tidigare gjort bland annat “Happy Valley” och “Gentlemen Jack” och huvudregissör var Ben Taylor (“Sex Education). När serien presenterades för tre år sedan var “Renegade Nell” ett av de största projekten från Disney+ kontor i Storbritannien.
 
En talesperson från Disney+ säger att:
 
"Disney+ originalserien “Renegade Nell” kommer inte att återvända för en andra säsong på tjänsten. Vi är oerhört stolta över världen som skapats av Sally Wainwright och huvudregissören Ben Taylor. Vi vill tacka dem, våra produktionspartners på Lookout Point, hela skådespelarensemblen – ledd av Louisa Harland – och teamet för deras fantastiska arbete med denna serie, och vi hoppas kunna arbeta med dem igen i framtiden."
 
| 30 juli 2024 14:15 |