Film

Skribent

MovieZine

1 juni 2024 | 10:30

Nu på SVT Play: Streama science fiction-trilogin som försökte utmana "Hunger Games"

Alla tre "Divergent"-filmerna streamar nu på SVT Play.
Ungdomsäventyr blev under 2010-talet en omåttligt populär sub-genre inom fantasy. Med sin början i de populära ”Hunger Games”-filmerna och med fortsatta succéer och kassakor i ”The Maze Runner”.
 
Är man däremot sugen på en science fiction-miljö är det perfekt tillfälle att knappa in på SVT Play till helgen. Där släpper man nämligen samtliga filmer i ”Divergent”-trilogin, baserad på bokserien med samma namn av Veronica Roth.
 
De tre filmerna ”Divergent”, ”Insurgent” och ”Allegiant” släpptes årligen mellan 2014 och 2016 och handlar om Tris, spelad av Shailene Woodley, i en värld där människan är uppdelad i olika klaner utifrån sina inre värden. Tris förvisas som en ”avvikande” och måste tillsammans med en grupp vänner kämpa mot ondskan och dess komplotter.
 
Förutom Woodley syns namn som Kate Winslet, Miles Teller, Theo James, Zoë Kravitz med flera. Bill Skarsgård gör också entré i den tredje filmen. Ingen dålig ensemble med andra ord!
 
Filmerna fick blandad kritik. Moviezines Jonna Vanhatalo tyckte att första filmen var helt okej och underhållande, medan den andra var ”menlös”. Alexander Kardelo, som recenserade vad som skulle bli den sista filmen i serien, var inte heller helt nöjd utan beskrev den som ”mycket yta och lite innehåll i väntan på finalen”.
 

Vad hände med den fjärde och sista "Divergent"-filmen?

 
Vad hände med finalen, kanske ni undrar? Tack vare den svaga responsen och uteblivande biointäkterna valde man att helt skrota den fjärde och sista filmen i serien. Det var ett tag tal om en direkt-till-TV film som avslut, men någon sådan blev heller av. Böckernas författare menade dock att filmserien för henne känns komplett, så ni kan ju alltid döma själva!
 
”Divergent”, ”Insurgent” och ”Allegiant” finns nu att se på SVT Play.
 
Martin Persson
| 1 juni 2024 10:30 |