Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 juni 2024 | 09:00

"Dödligt vapen 5" är fortfarande på gång, försäkrar Mel Gibson

"Det blir en ära för mig att regissera."
Uppdatering: Vi vet inte exakt när intervjun nedan ägde rum. Vissa källor påstår att den kan vara så gammal som från 2021. Enligt Inspire Me-podden kommer hela intervjun att släppas i juli.
 
"I'm too old for this shit" utbrast Danny Glover (blott 40 år gammal) i sin roll som polisen Roger Murtaugh i klassiska "Dödligt vapen" från 1987.
 
37 år senare kan både han och Mel Gibson få återvända i sina roller för en femte film. Jo, jag vet - det har snackats länge om "Dödligt vapen 5" och ingen verkar kunna komma till skott. Men frågar man Mel Gibson låter han säker på en comeback:
 
- Jag ska regissera den femte filmen i "Dödligt vapen"-serien, säger han vid ett panelsamtal.
 
Mel Gibson tar över registolen från Richard Donner som gjorde de fyra första filmerna i buddy cop-serien. Den senaste kom 1998.
 
- Richard Donner, som gjorde de andra fyra, gick tyvärr bort och han var en god vän. Han gav mig liksom i uppdrag att bära hem flaggan den här gången, så det ska bli en ära för mig att göra det. Han hade kommit en bra bit på väg med manuset, så vi har använt det som fanns där och vi har fortsatt att jobba på det.
 
- Jag är ganska nöjd med den, säger Gibson. Den är rolig, men den är ganska allvarlig också. Den tar upp ett par svåra frågor. Jag ser fram emot det.
 
| 18 juni 2024 09:00 |