Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

17 juli 2024 | 14:30

Dagens remake är... "Eldstorm" - med en allt hetare Glen Powell

Inte vad jag skulle kalla en 90-talsklassiker, men den har uppenbarligen fortfarande sina fans - och en av dem heter Glen Powell.
Glen Powell hade redan en lång karriär som skådespelare bakom sig innan han härom året slog igenom med "Top Gun: Maverick". Sedan dess har han knutits till flera projekt med hög profil (tre har redan haft premär) och det är bra, jag tycker Powell förtjänar det, men vissa tilltänkta filmer lämnar ändå frågetecken. Som en ny "Eldstorm".
 
"Eldstorm" släpptes 1991 och är en typusk produkt för sin tid. Filmen handlar om två mycket olika bröder, spelade av Kurt Russell och William Baldwin, med en stolt familjetradition som brandmän i Chicago. När en rad mordbränder blir rapporterade, blir de tvungna att arbeta tillsammans för att få ett slut på dessa explosiva förbrytelser.
 
Förutom Russell och Baldwin kunde filmen stoltsera med en riktigt imponerande rollista - till exempel Robert De Niro, Donald Sutherland, Jennifer Jason Leigh och  J. T. Walsh.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Tre heta män: William Baldwin, Kurt Russel och Scott Glenn i "Eldstorm".
 
Frågetecknet är... varför just den här "Eldstorm"? Den gick visserligen bra när det begav sig, och fick ett hyfsat mottagande (även om jag själv minns den som medelmåttig), men har knappast lämnat något större märke i vårt gemensamma kulturella medvetande. Jag är dessutom tveksam till om just den handlingen ropar efter att berättas i en ny version.
 
Enligt Word of Reel, som har lyssnat på en intervju med producenten Brian Grazer, kommer idén från Powell själv. Grazer tror att filmen kan slå stort tack vare de framsteg som gjorts inom datorgenererade effekter, plus att biobesökare fortfarande vill se historier om människor. 
 
Det skulle inte förvåna mig om det finns en nostalgifaktor från Glen Powells sida, och att det här är något av ett passionsprojekt för honom. Vilket både kan vara en fördel och en nackdel.
 
Men nu det inte jag som sitter i Hollywood och tjänar storkovan. Framtiden får utvisa om det är jag eller Grazer som har rätt.
 
 
 
| 17 juli 2024 14:30 |