Spel

Skribent

Anders Eklöf

21 oktober 2024 | 13:00

Elijah Wood spelar klassisk skurk i nya Batman-spelet

"Sagan om ringen"-skådisen spelar den unga Jonathan Crane, mer känd som Scarecrow, i det kommande VR-spelet "Batman: Arkham Shadow".
Det var ett tag sedan vi fick ett nytt spel med Läderlappen i huvudrollen och efter floppen "Suicide Squad: Kill the Justice League" av Rocksteady Studios blev är det många som längtar efter att få spöa skurkar på Gothams gator igen.
 
Nu är spelet "Batman: Arkham Shadow" på gång, som utspelar sig innan det första spelet "Batman: Arkham Asylum" där vi får möta yngre versioner av flera klassiska skurkar.
 
Något som kanske gör en och annan besviken är att det är ett VR-spel exklusivt till Meta Quest 3. Spelet är utvecklat Camouflaj ("Iron Man VR") och släpps senare under året.
 
I ett nytt QA-klipp från utvecklarna får vi veta att ingen mindre än Elijah Wood spelar den unga Jonathan Crane, som är mer känd som Scarecrow (04:50 i klippet).
 
Här berättar "Sagan om ringen"-skådisen att han är ett stort fan av den maskerade hämnaren och att han är peppad på att få spela den ikoniska karaktären. Dessutom är det första gången han spelar in något med motion capture.
 
I spelet kommer vi även få träffa yngre versioner av skurkar som Harley Quinn, Two-Face och Ratcatcher.
 
Rösten till Batman är Roger Craig Smith, som tidigare lånade ut sin röst i "Batman: Arkham Origins". Kevin Conroy som gjorde rösten tidigare och i "Batman: The Animated Series" gick dessvärre bort för några år sedan.
 
| 21 oktober 2024 13:00 |