Spel

Skribent

Carlos De La Vega

6 augusti 2023 | 20:00

Nedlagd spelstudio efter Embracer Groups misslyckade affär på 2 miljarder dollar

Det var väntat att Embracer Group skulle ställas inför utmaningar efter den misslyckade affären på 2 miljarder dollar, och nu börjar konsekvenserna synas bland bolagets spelstudior.
Campfire Cabal grundades och leddes av Jonas Waever, tidigare kreativ chef på Logic Artists, känd för den taktiska RPG-serien Expeditions. Nu har studion stängts ner enligt spelsajten IGN.
 
Studion hade siktet inställt på att utveckla "högkvalitativa, berättelsebaserade RPG:er".
 
Bruno-Christian Belibou, som tidigare arbetade som Exekutiv producent på Campfire Cabal, meddelar nu att studions planer har fått ett abrupt slut. Detta avslöjades genom ett inlägg på Linkedin, där Belibou uppger att anledningen till nedläggningen är Embracer Groups "omvärdering av strategin".
 
Även om Campfire Cabal inte hann släppa sitt första spel innan  de tvingades lägga ner, var de tänkta att ta över utvecklingen av framtida delar i Expeditions-serien. Tyvärr fick de aldrig ens möjlighet att utannonsera sitt kommande projekt.
 
I juni meddelade Embracer att de planerade att stänga ned studios, spel och säga upp personal som en följd av det misslyckade samarbetet. Vid den tiden gav inte Embracer Group några detaljer om vilka andra studios som skulle påverkas.
 
Embracer Group är en riktig gigant inom spelbranchen och äger företag som THQ Nordic, Saber Interactive, Dark Horse Media och Deep Silver. De har även köpt upp spelstudios som Crystal Dynamics, Square Enix Montréal och Eidos-Montréal från Square Enix för nästan ett år sedan.
 
Dessväre får vi räkna med att Campfire Cabal förmodligen inte är den enda studion som kommer drabbas av Embracer Groups omstruktureringar.
 
Vilken spelstudio tror ni kan vara nästa på tur för nedläggnings hos Embracer Group?
| 6 augusti 2023 20:00 |