Film

Skribent

Andreas Samuelson

10 augusti 2024 | 12:30

En av 2019 års bästa skräckisar får uppföljare - originalets regissör återvänder

Alexandre Aja gav oss häftig reptilskräck med den här rysaren om sluga alligatorer under en översvämning i Florida. Nu gör han en tvåa.
Franska Alexandre Aja slog igenom med den brutala ”Switchblade Romance” och har därefter bjudit skräckfansen på godbitar som ”The Hills Have Eyes”, ”Piranha 3D” och den kommande ”Never Let Go” med Halle Berry.
 
2019 levererade han en av årets bästa skräckfilmer och ett ovanligt sevärt bidrag till genren reptilattack. I "Crawl" kämpar en simmare (Kaya Scodelario) mot hungriga alligatorer i ett orkandrabbat Florida när hon försöker rädda sin pappa i ett översvämmat hus.
 
Filmen blev en favorit hos såväl publik, kritiker och till och med Quentin Tarantino. Redan efter filmens premiär pratade Aja om att en eventuell uppföljare skulle följa andra karaktärer i liknande situation.
 
Nu ser det ut som om Aja återvänder för en ”Crawl 2” då man siktar på att filma redan i höst, skriver Hollywood Reporter. Manuset skrivs av Andrew Deutschman och Jason Pagan (”Paranormal Activity: The Ghost Dimension”) medan Sam Raimi är tillbaka som en av producenterna. Handlingen är denna gång förflyttad till New York.
| 10 augusti 2024 12:30 |